O ambulanță pentru Spitalul din Nisporeni

ambulanta”O ambulanță pentru Spitalul raional Nisporeni”, titra, acum ceva timp, ziarul local ”Gazeta di Parma” din Italia. ”Mii de kilometri separă Parma de Nisporeni, un oraș din Moldova, unde va ajunge o ambulanță – nu nouă, dar încă eficientă”, așa începea acel reportaj.
Jurnaliștii italieni o contactaseră și pe directoarea spitalului din Nisporeni, Lidia Crăciun, care le-a vorbit despre necesitatea unei astfel de mașini, despre bucuria cu care așteaptă să ajungă ambulanța la Nisporeni.
Iată că, pe 19 octombrie, ambulanța, dotată cu tot echipamentul necesar, a ajuns în curtea  spitalului nisporenean. ”Spitalul avea nevoie de o ambulanță mai ceva decît de aer. Pînă acum, eram nevoiți să transportăm bolnavii la Chișinău, în caz de necesitate, cu o mașină de model UAZ, adaptată la condițiile unei ambulanțe. De acum încolo, însă, vom face acest lucru cu o ambulanță adevărată”, a declarat pentru ”Expresul” Lidia Crăciun.
Totul a început în vară, cînd o moldoveancă, Ludmila Furtună, președinta Asociației ”Rinascita” (Renașterea) din Parma, medic de profesie, a avut o discuție cu Lidia Crăciun. Se cunoșteau de ceva timp, astfel că s-au înțeles din cîteva cuvinte. Directoarea spitalului din Nisporeni i-a povestit despre problemele cu care se confruntă instituția, iar Ludmila Furtună a promis că va ajuta.
Nu au fost cuvinte aruncate în vînt. În scurt timp, acolo, în Italia, s-a inclus și Crucea Roșie, pentru a aduce la Nisporeni o ambulanță, atît de necesară pentru pacienți, dar și pentru cei care îi tratează.
Lidia Crăciun a precizat că autospeciala se află este într-o stare tehnică satisfăcătoare. În prezent, are loc procesul de înregistrare a acesteia. Directoarea a mai spus că spitalul nu a cheltuit nici un ban pentru ambulanță și transportarea ei la Nisporeni.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *