Lasagna cu pui
Ingrediente: un pachet foi de lasagna (le găsiți cu ușurință în magazinele mari din R. Moldova), un piept de pui, 150 ml suc de roșii, 300 g caș de oi sărat, 6 ouă, 300 gr smîntînă, 2-3 roșii, ardei grași, cîteva cepe albe, frunze de busuioc verde, sare, piper.
Mod de preparare:
Tocăm ardeii, roșiile și ceapa și le călim aproximativ 10 minute. Adăugăm sucul de roșii, condimentele și busuiocul tocat, continuînd fierberea încă 5 minute. Punem pieptul de pui tocat, amestecăm cu grijă și păstrăm vasul pe foc pînă ce carnea se pătrunde suficient.
Într-o tavă de cuptor întindem pe rînd, foi de lasagna, turnăm jumătate de cantitate din ouăle bătute cu smîntînă, presărăm brînză rasă, după care adăugam o parte din amestecul de piept de pui cu suc de roșii. Repetam operațiunea, așezînd în straturi foi de lasagna, brînză rasă, sos de roșii cu piept de pui tocat.
Se coace la 160 de grade timp de 45-50 de minte. Se servește caldă.
Lasă un răspuns