Cu poarta deschisă pentru toate etniile

În fotografie: La poarta muzeului „Casa Părintească” din Palanca

În fotografie: La poarta muzeului „Casa Părintească” din Palanca
În fotografie: La poarta muzeului „Casa Părintească” din Palanca

Și participanți mulți, și spectatori mulți, chiar mai mulți decît în anii precedenți. Acesta a fost tabloul ediției curente, a XVI-a la număr, a Festivalului Etniilor, care a avut loc, ca de obicei, în curtea ”Casei Părintești” din Palanca.
De notat că satul Palanca este populat, preponderent, de cetățeni de etnie ucraineană. Potrivit datelor oficiale existente (recensămîntul din 2004), ucrainenii constituie 81,07% din populație, moldovenii/românii – 15,48%, după care urmează rușii – 2,3%.
Anume reprezentanții acestor etnii au și participat la festival. ”În curtea ”Casei Părintești” a domnit, în acea zi, doar voia bună”, a specificat Dumitru Trifan, șeful Direcției Cultură Călărași.
Nu au lipsit expozițiile tinerilor meșteri populari, dar și ale celor mai experimentați. Au creat o atmosferă de voie bună formaţiile artistice din raion, inclusiv: formaţii folclorice, ansambluri vocale, solişti-vocalişti, solişti-instrumentişti, fluieriști, grupuri teatrale.
Startul festivalului a fost dat de ansamblul “Făurașii”  de la muzeul ”Casa Părintească”, care a venit cu spectacolul, întitulat sugestiv: ”Tabloul muzical din copilăria bunicilor”.
Oficialii din cultură s-au declarat mulțumiți de organizare, de impact. ”În acest an, am avut cu mult mai mulți participanți, iar cel mai frumos lucru a fost că mulți dintre ei erau tineri”, a declarat
Dumitru Trifan. Mai mult ca atît, a fost prezent un public numeros, iar ”dacă este public și el este mulțumit, înseamnă că totul s-a desfășurat la nivel”, vorba șefului Direcției Cultură Călărași.
”Casa Părintească este mereu cu porțile deschise, în așteptarea celor dragi. Aici se adună toți, indiferent de naționalitate, vîrstă sau clasă politică”, a mai făcut dînsul o precizare.
Tradițional, și în acest an festivalul s-a finalizat cu o horă a prieteniei, semn că se va desfășura și la anul.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *