Cioreștii bîntuiți de o piramidă financiară… invizibilă?

Imagine simbol: www.realitatea.md

Imagine simbol: www.realitatea.md
Imagine simbol: www.realitatea.md

”Bună ziua, redacție Expresul. Scriu să vă comunic că piramida Qnet bîntuie prin satul Ciorești. Eu chiar astăzi, la insistența unui apropiat, am intrat într-un biroul de-al lor și am ieșit furios și… direct la poliție am mers. Nu am detalii, deoarece este absurd să îi asculți, dar vă rog, dacă puteți, scrieți un articol despre faptul că piramida financiară Qnet bîntuie prin Ciorești. Poate și în altă parte”.
Acest mesaj, semnat de Gheorghe Dima, a ajuns recent pe adresa electronică a redacției.
Am hotărît să dăm de urmele acelei piramide, interzise în multe țări ale lumii, nu și în Republica Moldova. Pe rețelele de socializare, mai mulți internauți susțin că ”Qnet” activează sub paravanul unei companii de vînzări. Reprezentanții ”Qnet” promit clienților săi venituri de zeci de mii de dolari în schimbul unei investiții inițiale de cel puțin 2000 de dolari. Totodată, fiecare client trebuie să atragă în așa-zisa afacere cît mai multe persoane care, la rîndul lor, trebuie să investească aceleași sume de bani. Astfel, cică, veniturile fiecăruia se măresc văzînd cu ochii.
”Alo, ați auzit despre Qnet la Ciorești?”, astfel am început discuția cu primarul Valeriu Guțu. Drept răspuns am auzit un ”nu” scurt, dar sigur. Curiozitatea însă l-a făcut să adauge: ”M-ați pus în gardă, deși nu cunosc nimic despre această piramidă financiară”, după care a promis că se va documenta neapărat și ne va oferi detalii în următoarele zile.
Zis și făcut. Peste cîteva zile, am revenit cu aceeași întrebare la primarul de Ciorești. Răspunsul a fost cam același. ”Deocamdată, nimeni nu s-a adresat la primărie cu informații în acest sens. Am întrebat prin sat, dar nimeni nu cunoaște nimic”, a spus.
”Dar Gheorghe Dima?”. Primarul a recunoscut că îl cunoaște: este un tînăr cu vîrsta de vreo 30 de ani. Deși este de baștină din Ciorești, locuiește la Chișinău. ”Mie îmi pare că afirmația acestui tînăr este exagerată. Dacă o astfel de piramidă financiară ar fi existat în sat, cu siguranță că aș fi aflat despre ea”, a subliniat.
Ce spune poliția? ”Nu am auzit nimic despre ”Qnet” pe la noi”, ne-a comunicat Ion Prodan, polițistul de sector din Ciorești. Dacă în sat ar fi avut loc cazuri de înșelăciune de bani sau alte genuri de afaceri dubioase, el ar fi fost printre primele persoane care ar fi aflat despre aceasta, a dat asigurări polițistul. La Ciorești este liniște și pace, a concluzionat  Ion Prodan.
Chiar dacă și primarul, și polițistul de sector ne-au spus într-un glas că totu-i bine și frumos în sat, am decis să solicităm și opinia medicului de familie, Sergiu Spînu. Cine dacă nu doctorul  știe mai bine despre durerile fizice ale oamenilor, dar și despre cele sufletești?
”Nu am auzit despre așa ceva pe la noi. Și nici nu cred să fie atît de proști cioreștenii noștri, încît să se lase duși de nas”, a declarat dînsul.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *