VIDEO | Vor să trăiască într-o țară fără de corupție

Elevii Liceului ”Mihail Sadoveanu” din Călărași spun un NU ferm corupției.
Elevii Liceului ”Mihail Sadoveanu” din Călărași spun un NU ferm corupției.

În fotografie: Elevii liceului ”Mihail Sadoveanu” din Călărași spun un NU ferm corupției.
În fotografie: Elevii Liceului ”Mihail Sadoveanu” din Călărași spun un NU ferm corupției

Tinerii călărășeni, elevi ai Liceului ”Mihail Sadoveanu”, au făcut un apel către semenii lor, dar și către toți locuitorii raionului Călărași, să spună un NU ferm corupției.
Ajunge! ”Eu vreau să trăiesc într-o țară curată. O ţară în care să nu dai şpagă, dacă vrei note mai bune la şcoală; în care să nu te gîndeşti la o atenţie cînd te duci la doctor; în care, dacă un poliţist te-a amendat, să nu să pui mîna pe telefon să suni  pe cineva care poate interveni; în care concursurile se cîştigă pe bune, şi nu pe interese politice…”, e mesajul lor, spus la scenă deschisă.
Chiar în primele zile ale lui septembrie, imediat ce au venit la școală, tinerii au devenit protagoniștii unui clip video, realizat cu sprijinul echipei ziarului ”Expresul” și al Asociației Pedagogilor, Studenţilor şi Elevilor ”Vademecum” din Călărași.
”A fost o conlucrare eficientă, iar tinerii au fost nu doar foarte cooperanți, dar și interesați ca mesajul lor să fie înțeles și să ajungă cît mai departe”, a menționat, la finele filmărilor, colega noastră, Ina Landa.
Clipul va fi difuzat în instituțiile de învățămînt din raionul Călărași, în cadrul Caravanei Anticorupție.
”Eu spun nu corupției! Dar tu? Și eu spun Nu corupției! Nu corupției spun și eu! Nu corupției! Și eu zic NU!”, afrimă, unul după altul, tinerii, ca în final să declare într-un glas: ”Fii de partea celor care luptă împotriva corupţiei!”.
În scurt timp, va fi realizat un nou clip video, în care se vor produce deja conducători ai diferitor instituții din Călărași, care vor vorbi și ei despre cel mai mare flagel al zilelor noastre – corupția.
coruptDe notat că acțiunile respective au loc, grație proiectului ”Transparenţa şi responsabilitatea autorităţilor publice prin activităţi comune ale mass-media şi ONG-urilor locale şi regionale”, implementat de Centrul CONTACT, cu suportul financiar al Uniunii Europene, și are scopul de a contribui la consolidarea rolului societăţii civile şi mass-media în monitorizarea şi prevenirea corupţiei la nivel local în Republica Moldova, prin formarea de capacităţi comune ale ONG-urilor, mass-media şi autorităţilor locale de a implementa iniţiative participative.
Conţinutul articolului nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Centrului CONTACT.

 
 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *