VIDEO | Cum supraviețuiește presa locală. Interviu cu Lucia Bacalu – director „Expresul”

Captura: yotube.com

Captura: yotube.com
Captura: youtube.com

Jurnalistul Nicolae Negru, în calitate de moderator, și invitata sa, directoarea ziarului Expresul, Lucia Bacalu, discută în ediția curentă  a emisiunii Media Azi despre starea presei locale independente.
Cum reușește să rămână pe piață publicația regională Expresul, care acoperă raioanele Ungheni, Nisporeni și Călărași, în condițiile în care  veniturile din abonamente și  publicitate nu sunt pe măsură să acopere cheltuielile legate de editarea ziarului? Și ce alte modalități de supraviețuire au găsit jurnaliștii de la Expresul?  – Despre toate acestea, aflați  din emisiune.
Într-o altă ordine de idei, Nicolae Negru și Lucia Bacalu se referă și la relațiile presei locale cu autoritățile, cu politicienii și cu partidele.  „Când îți faci treaba onest, aceștia nu prea au motive de a se supăra pe ziar”, susține directoarea de la „Expresul”.  Cel puțin până acum nimeni nu a încercat să dea indicații redacției cum și despre ce/cine să scrie, mai spune invitata emisiunii.
Totuși, Lucia Bacalu constată o anumită nemulțumire din partea celor aflați astăzi la guvernare. Aceștia reacționează dureros la materialele critice despre ei, deși atunci când se aflau în opoziție se bucurau când jurnaliștii criticau guvernarea.
La întrebarea ce ar trebui să facă statul pentru susținerea presei  independente, care contează foarte mult într-o democrație, directoarea ziarului Expresul  a menționat că despre aceasta se tot vorbește în ultimii zace ani, dar de făcut nu se face nimic. De aceea starea presei locale rămâne în continuare nesigură. „Suntem ca frunza pe apă. Nu știm ce ne așteaptă peste o jumătate de an, peste un an, câte abonamente vom face,  vom avea sau nu publicitate, vor mai exista sau nu proiecte care să ne salveze”…

Sursa: mediacritica.md


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *