Încă o duminică pentru părinții conștienți din Nisporeni. A patra la număr

În fotografie: La întîlnire cu psihologul Aurelia Chiriac

În fotografie: La întîlnire cu psihologul Aurelia Chiriac
În fotografie: La întîlnire cu psihologul Aurelia Chiriac

Cum înfruntăm stresul școlar, dar și cel de la grădiniță? Acestea au fost principalele întrebări, la care au vrut să afle răspunsul părinții din Nisporeni de la psihologul Aurelia Chiriac în cadrul campaniei ”Sînt părinte conștient”.
Evenimentul s-a produs pe 11 septembrie, și a adunat, în incinta Centrului social ”Renaștere”, peste 20 de persoane.
”Sîntem la început de an școlar și cred că fiecare părinte, care se dorește conștient, are nevoie de sfaturi și recomandări cum să-și ajute copilul să treacă peste emoții și probleme. Nu mai puțin stres au de înfruntat și părinții care-și duc copiii la grădiniță. De aceea ne-am gîndit că ar fi bine să cerem ajutorul unui specialist”, a explicat Natalia Luncaș-Ionel, una dintre inițiatoarele și organizatoarele campaniei de informare.
Discuția cu psihologul, venit din capitală, a generat un interes sporit din partea celor prezenți.  Invitata din acea zi fiind bombardată cu întrebări de genul: ”E bine să-mi ajut fetița la făcut temele sau nu?”; ”Băiatul meu nu suportă gălăgia și nu se poate concentra la școală. Cum îl pot ajuta?”; ”Să-mi las fetița de șapte ani să vină singură la școală?” .
În rezultat, în loc de trei ore planificate, Aurelia Chiriac a fost nevoită să stea cinci ore și să răspundă cu răbdare la toate întrebările.
”Eu am renunțat la televizor, pentru că vreau ca băieții mei să discute cu mine și nu cu o cutie electronică”, le spunea dînsa părinților, sfătuindu-i să acorde copiilor lor atenție atunci cînd ei au nevoie, dar nu atunci cînd doresc părinții.
”Am obținut multe informații noi. Îi sînt recunoscătoare pentru aceasta invitatei noastre, Aurelia Chiriac, care ne-a vorbit cu atîta răbdare despre relația părinte-copil”, ne-a spus, la final, o tînără mămică din Nisporeni, Ana Botescu, recunoscînd că a participat pentru prima oară la activitățile organizate în cadrul campaniei ”Sînt părinte conștient” și că regretă că a aflat prea tîrziu despre aceasta.
În schimb, Maria Andriuță, o altă mămică din Nisporeni, a participat la toate întîlnirile, organizate pentru părinții conștienți. ”Am învățat foarte multe lucruri utile în ceea ce privește creșterea și educația copiilor. Sper că acest lucru îl vor simți și copilașii mei”, a spus dînsa.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *