Fericirea ei este împărțită la patru

app-cal De cinci ani, Stela Gîrbu din Hirova este asistent parental profesionist. Chiar dacă are doi copii ai săi, dînsa mai are grijă de alți doi băieți, Valeriu și Vlad, acesta din urmă avînd mari probleme de sănătate. Ambii, zice ea, îi sînt ca și copiii proprii. Nu face nici o deosebire între ei. ”La noi nu se spune că aceștia sînt ai noștri, iar ceilalți nu. Cu toții sînt ai noștri și sînt ca frații”, afirmă.
În această perioadă de cinci ani, au trecut prin casa ei trei băieți, iar ea a depus suflet pentru fiecare în parte. Mai ales că în copilăria sa și-a pus un scop în viață: cînd va crește mare, neapărat va avea grijă de copii, copiii străini aflați în dificultate.
Peste ani, s-a ținut de cuvînt. ”Cînd am auzit că la noi este un așa serviciu, mi-am dorit să mă implic. Am vorbit cu soțul și copiii, care m-au susținut din prima și iată, au trecut deja cinci ani”, povestește Stela Gîrbu. ”Atîta timp cît voi avea putere și sănătate, voi lucra încontinuu, mai facem și cîte un bine, nu alergăm numai după bani și avere”, adaugă.
Fiind întrebată ce a determinat-o să devină asistent parental, au năpădit-o lacrimile. ”Cînd eram copil, tata a fost țintuit la pat mulți ani, iar mama a fost nevoită să muncească foarte mult ca să ne poate întreține pe toți, de aceea și mi-am făcut acestă promisiune”, spune printre lacrimi, după care continuă: ”Acum mă uit la acești copii și îmi amintesc de copilăria mea. Mă doare sufletul pentru ei”.
Ștergîndu-și lacrimile, de fiecare dată își zice că va merge înainte și că totul va fi bine, mai ales că acești copii minunați, cum le spunea ea, o ascultă, iar familia o sprijină și o ajută.
Deși nu e ușor, totuși ea nu se dă bătută. Se bucură pentru toți, iar fericirea ei este împărțită la patru.
Meritele Stelei Gîrbu au fost apreciate și de Ministerul Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei. În cadrul Concursului de apreciere a performanțelor în rîndul angajaților din domeniul protecției sociale, ea s-a numărat printre premianți la categoria: Cel mai bun asistent parental profesionist. ”Am rămas uimită cînd am auzit. Nu m-am gîndit nici o clipă că anume eu voi fi cea nominalizată, pentru că noi, asistenții parentali profesioniști, muncim cu toții, cot la cot”, spune Stela Gîrbu.
Cei de la Direcția Asistență Socială și Protecție a Familiei (DASPF) din Călărași au doar cuvinte de laudă în adresa ei. ”Își îndeplinește îndatoririle cu mare responsabilitate, depune foarte mult efort și suflet în ceea ce face și oferă o bună educație copiilor aflați la îngrijire. Pot spune că Stela Gîrbu chiar a meritat acest premiu”, a subliniat Cristina Negru, specialist la DASPF Călărași.
Apropo, anual, în a treia duminică a lunii septembrie, este marcată Ziua lucrătorului din sfera protecției sociale a populației, cu acestă ocazie fiind lansat și concursul respectiv.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *