Boxerul din Ungheni luptă tot mai acerb pentru a deveni campion mondial

Constantin Bejenaru
Constantin Bejenaru
Constantin Bejenaru

La cei 32 de ani, Constantin Bejenaru, originar din Ungheni, a obținut recunoaștere mondială la cele mai importante competiții de box. Duce faima Republicii Moldova în întreaga lume, mai ales după ce s-a calificat la turneele supergreilor. Prima medalie a obținut-o în 2006 la campionatul boxerilor amatori din Europa, iar prima medalie de aur a obținut-o în 2010 la jocurile mondiale.

“Recodul meu este 11-0, astept în continuare meciuri pentru a ajunge campion mondial. A fost o cale foarte lungă, nu ușoară, asta m-a determinat sp devin mai puternic,”, afirmă Constantin.

Pentru meritele internaționale, a trebuit să muncească greu. Încă de la vîrsta de 9 ani a visat să ajungă campion mondial, antenându-se în sălile de sport din Ungheni. Boxul a devenit pentru Constantin un stil de viață, din copilărie, iar acum boxul a devenit meseria sa. Astăzi se antrenează în New York și aspiră să-și împlineacă visul din copilărie. A emigrat cu familia în SUA din 2012, după ce a primit o ofertă de la o companie americană de box.

În 2002, a absolvit Liceul Sportiv din Chișinău, iar la un turneu a avut ocazia să boxeze cu un campion european, originar din România, pe care l-a și învins decisiv. După această victorie categorică a venit și propunerea să boxeze pentru România. Ținând cont de situația în care se afla sportul moldovenesc la acea vreme, în care fiecare sportiv trebuia sa își achite deplasările la competițiile internaționale, a acceptat oferta.

Constantin Bejenaru

“Pentru un salariu din Moldova, nu puteam să merg nicăieri, am jucat 10 ani în România. Boxul nu este o bătaie, trebuie să-ți folosești inteligența, mă adaptez tuturor situațiilor”, a mai adăugat Bejenaru.

Astfel la toate competitiile internationale a boxat pentru Romania. Consideră să boxul e un sport inteligent, aceste și este motivul pentru care sportivul moldovean face senzație în Statele Unite ale Americii. Până la acest moment, se bucură doar de succese și toate 11 meciuri din SUA au fost câștigătoare. Pe ring, la Show-ul Paramount din Huntington, Long Island, emoțiile au fost mari.

În timpul liber, Constantin obișnuiește să meargă la prieteni la tăiat lemne, un alt tip de sport care îl menține mereu în formă.

Este antrenat de Ilya Mesishchev in Underground Boxing Gym din Sheepshead Bay, Brooklyn, unde este zilnic pregătit pentru următoarele meciuri internaționale a boxerilor de talie grea. Constantin are un caracter și un potențial puternic, iar fiecare luptă îl ajută să devină și mai încrezut în propriile forțe. 

“Nu ne ajung lupte, practic toate au fost câștigătoare, dorința lui constantin de a lupta este enormă, el știe să fie dinamic, cel mai mare concurent este el însuși”, afirmă antrenorul.

“Îmi este grijă de el, am emoții, trebuie să ai foarte mare curaj pe ring, iar fiecare oponent este mai puternic, trebuie să treci fiecare etapă. Toți anii de cât suntem împreună, cea mai importantă perioadă este o săptămână înaninte de meci, el trebuie mereu să fie fizic și mintal pregătit”, explică Aurelia.Pentru a obține succes pe terenul de box, cea mai mare susținere vine din partea soției, Aurelia, care se străduie să creeze o atmosferă armonioasă, în special înaintea meciurilor. Din cauza emoțiilor, nu obișnuiește să urmărească luptele lui Constantin.

Pentru sportivii din Moldova, Constantin a devenit un boxer de performanță demn de a fi urmat, iar celor de acasă, le urează multă perseverență și determinare pentru a-și demonstra potențialul.

Idolul său din copilărie, Mike Tyson, crede în șansa moldoveanului. Boxerul moldovean are contracte cu unul dintre cei mai buni promotori din New York, iar drumul să spre succes devine tot mai real.

Sursa: moldovatimes.com


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *