Vor referendum. Nu le mai place raionul Ungheni

magureleSatul Măgurele s-a supărat. Un ales al localnicilor, Ion Popa, consilier în Consiliul sătesc, a declarat că va iniția un referendum privind trecerea satului Măgurele din raionul Ungheni în componența unuia dintre raioanele vecine: Sîngerei sau Fălești.
”Sîntem neglijați în totalitate, nu se alocă, de ani buni, bani pentru reparația drumurilor la Măgurele. Sîntem un sat uitat și de Dumnezeu, și de guvernanți”, a explicat Ion Popa.
Dînsul susține că, de cînd e consilier local și președinte al comisiei de urbanism și amenajare a teritoriului, a făcut demersuri și în adresa conducerii raionului Ungheni, și a Guvernului, pentru a le aminti că există și satul Măgurele, care are nevoie de ajutor și susținere.
”Am fost excluși în totalitate, de parcă nici n-ar exista o asemenea localitate în raionul Ungheni. Este inadmisibil să-ți bați joc de un așa sat, care a dat republicii numeroase personalități marcante, printre care: scriitorul Efim Tarlapan, criticul literar Vasile Badiu, doctor profesor Constantin Andriuță și mulți alții ”, a subliniat consilierul.
Fiind întrebat dacă chiar crede cu adevărat că pentru Măgurele ar fi o soluție mai bună să adere la raionul Fălești sau Sîngerei, Ion Popa a răspuns: ” Nu. Ungheniul e Ungheni. Declarația despre inițierea unui referendum este un strigăt la cer. Dacă nu m-or înțelege, chiar am să inițiez acest referendum. Nu avem altă soluție. Sîntem neglijați în totalitate. Și nu doar de cei de azi, dar și de cei care au fost la cîrma raionului anterior”.
Primarul Sergiu Bodrug susține, la rîndul său, că un eventual referendum la acest subiect nu este de actualitate. ”Să fim realiști. Avem, la ora actuală, probleme mult mai stringente de rezolvat”, a declarat dînsul, după care a adăugat: ”Oricum, se așteaptă o nouă reformă teritorial-administrativă, care, sper, va pune puntul pe I”.
Satul Măgurele este situat la o distanță de 32 km de Ungheni, 42 km – de Bălți și 108 – de Chișinău. Are o populație de 930 de locuitori. Anterior, s-a aflat și în componența raionului Fălești, și în componența raionului Sîngerei.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *