Un nou festival la orizont? Vezi despre ce e vorba

062Orașul Ungheni are toate șansele să se aleagă cu un festival al său – Festivalul castanului. Pare cam exotic, dar e ceea ce-l reprezintă.
”Orașul Ungheni are pe teritoriul său cîteva obiective turistice de importanță națională: Podul Eiffel, Calea ferată cu ecartament dublu, una dintre primele locomotive care circula pe ruta Chișinău – Ungheni, rîul Prut, aleea cu castani etc. Totuși, după părerea mea, cea mai cunoscută rămîne alea cu castani, care cuprinde în jur de 2000 de castani, amplasați pe ambele părți ale străzii principale a orașului”, a menționat, pe blogul său, marinbodrug.wordpress.com Marin Bodrug.
Dînsul a venit cu ideea de a lansa consultări publice privind organizarea unui festival al castanului, ”care ar promova turismul în oraș”.  A propus și perioada de organizare: fie primăvara, cînd înfloresc castanii, fie toamna, cînd aceștia dau roadă.
Marian Bodrug a venit și cu un proiect de program.
”Deci, ideea este oficial lansată. Deja depinde de interesul autorităților de a o prelua și de a o implementa cu ajutorul cetățenilor. Eu, personal, cred în succesul viitorului festival, un festival al castanilor în cel mai frumos oraș de pe terra – Ungheni”, a mai scris Marin Bodrug pe blogul său.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *