Circa 145 000 de țigarete de contrabandă depistate la vama Sculeni

ШьфпштуЖ сгыещьыюпщмюьв

ШьфпштуЖ сгыещьыюпщмюьв
ШьфпштуЖ сгыещьыюпщмюьв

Un cetățean al Republicii Moldova este cercetat penal pentru contrabandă cu produse de tutungerie în proporții deosebit de mari. Țigările erau destinate comercializării pe piața neagră a Uniunii Europene, preconizându-se un profit de aproximativ 22 000 de euro.
Reținerea a avut loc la data de 3 august curent, la ieșirea din țară prin postul vamal Sculeni. Acționând în baza analizei de risc, inspectorii vamali au supus unui control detaliat un autocamion, care, conform actelor de însoțire, transporta bare şi tije din oţeluri nealiate.
În cadrul controlului fizic, vameșii au depistat, în total, 144 960 de țigarete, de diferite mărci, cu timbre de acciz ale Republicii Moldova. Produsele de tutungerie erau disimulate în podeaua dublă a semiremorcii.
Țigările au fost reținute în vederea confiscării, iar persoana implicată riscă închisoare de la 3 la 10 ani, conform indicilor infracțiunii prevăzute de art. 248, alin. (5), lit. d) al Codului Penal al RM.
Cercetările pe acest caz sunt continuate de către subdiviziunile specializate ale Serviciului Vamal în vederea elucidării tuturor circumstanțelor.
Sursa: customs.gov.md


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *