Au adus Prahova la Călărași

prahova
În fotografie: Terenul la începutul renovării sale Foto: Facebook.com

În curînd, orașul Călărași va avea un nou teren de sport. Se va numi acest teren ”Prahova”.
De ce?
”Deoarece reconstrucția stadionului se face, grație ajutorului acordat de Consiliul Judeațean Prahova, România, ca rezultat al acordului de înfrățire pe care îl are raionul Călărași cu acest județ”, a explicat Evgheni Tihonov, șef interimar al Direcției Economie Călărași.
Lucrările sînt în toi. Se muncește aici de mai bine de trei săptămîni. ”E foarte probabil ca la sărbătorile naționale de la sfîrșitul lunii august acest teren, renovat,  să fie dat în exploatare”, a făcut o remarcă Evgheni Tihonov. Important e ca să se mențină același ritm.
Situat în centrul orașului, într-o zonă destul de aglomerată, terenul respectiv chiar avea nevoie de o schimbare. Evgheni Tihonov susține că reabilitarea lui este o idee foarte bună, mai ales că se află în preajma primăriei orașului Călărași. ”Acum aspectul localității va fi unul mai frumos”, a accentuat oficialul.
Terenul va fi destinat doar unui singur gen de sport: fotbalul. Va fi, de fapt, un mini-teren, cu  suprafața de aproximativ 500 metri pătrați. Învelișul va fi sintetic. Aici vor fi instalate panouri fotovoltaice de iluminat, va fi renovat și gardul.
Valoarea totală a proiectului este de 34 mii de euro. Consiliul Județean Prahova a venit cu o contribuție de 29 mii de euro, iar restul, cinci mii de euro, este contribuția Consiliului Raional Călărași.
De notat că, pînă nu demult, acest teren sportiv era într-o stare deplorabilă, fiind, practic, abandonat. Iată că acum, va reveni la viață.
Orașul Călărași mai are trei mini-terenuri de sport, multifuncționale, care au fost reconstruite în ultimii doi ani. În scurt timp, se va mai adăuga unul.
”În măsura posibilităților, promovăm modul sănătos de trai în raion, dar și în orașul Călărași”, a specificat, la final, Evgheni Tihonov.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *