Nimic nu l-a putut opri pe Ion Popa sau

În fotografie: Intrarea în satul Măgurele. Autor: Ion Popa

În fotografie: Intrarea în satul Măgurele. Autor: Ion Popa
În fotografie: Intrarea în satul Măgurele. Autor: Ion Popa

Satul Măgurele s-a ales cu o intrare la care nici nu a îndrăznit să viseze vreodată. Aici a fost înălțat, în aceste zile, un adevărat monument, un complex architectural, numit sugestiv ”Măgurele”.
”Este un proiect care îmi aparține și a fost realizat din mijloacele proprii, dar și ale unor săteni de-ai mei, sub supravegherea mea, eu fiind și specialist în domeniu”, a specificat, pe o rețea de socializare, Ion Popa, inginer-arhitect, originar din Măgurele, autor a cîtorva volume de poezii și un mare promotor al satului natal.
”Satul Măgurele, baștina lui Vasile Badiu, Efim Tarlapan, a profesorului Constantin Andriuță și a multor altor personalități notorii, este situat la poalele Movilei Măgura. E un sat cu oameni harnici, dar uitați de Dumnezeu și ignorați de parlamentarii și guvernanții noștri”, astfel și-a caracterizat dînsul baștina chiar recent, într-o postare pe Facebook.
Mai mult ca atît, Ion Popa declară sus și tare că anume Măgurele este amplasată exact în centrul Europei. ”Din păcate, n-are drumuri, este totalmente neglijată de guvernare, chiar dacă are, potrivit dînsului, cei mai multe talente la o mie de locuitori, cam cît numără astăzi localitatea”.
Monumentul de la intrarea în sat a fost înălțat în aceste zile, pe o arșiță de peste 35 de grade. Nimic nu l-a putut opri pe Ion Popa: nici canicula, nici lipsa mijloacelor financiare, nici indiferența unor consăteni de-ai săi, de altfel, mulți la număr. A mers înainte, pentru a-și realiza visul.
”Recunosc că acest proiect este cea mai mare realizare a mea din toată cariera de constructor-arhitect, mai ales dacă o privim ca o realizare de suflet”, a specificat dînsul.
Zeci de persoane, printre care și dintre cele care nu-l cunosc personal pe Ion Popa, i-au apreciat strădaniile.
”E un exemplu de ambiție, perseverență, dăruire, ingeniozitate”, a menționat Laurențiu Bădicioiu, după care a punctat: ”Omul aduce bucurie și frumusețe locului, îi conferă rădăcini și sfințenie.
Felicitări domnului arhitect inginer Ion Popa și echipei”. Marya Mary, o altă utilizatoare a facebook-ului, a remarcat utilitatea postării unor imagini cu cele realizate pe rețelele de facebook. ”Astfel ne mai descrețim frunțile și mai vedem și lucruri frumoase, care au loc în țărișoara noastră”, a spus dînsa.
”Frumosul va birui, doar că avem foarte mult de ”arat” pe acest tărîm”, a fost concluzia lui Ion Popa.
Inaugurarea oficială a monumentului va avea loc în luna octombrie, de Hramul satului Măgurele.
De notat că, în aceste zile, Ion Popa lucrează și la o monografie a satului natal.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *