Beneficiile consumului de castraveți pentru sănătate

Imagine: www.mancare.ro

Imagine: www.mancare.ro
Imagine: www.mancare.ro

Contribuie la detoxifierea organismuluiși la eliminarea rapidă a toxinelor acumulate. Pentru un efect optim, puteți adăuga într-o sticlă plină cu apă plată 1-2 castraveți medii feliați. Apa de castraveți stimulează arderea grăsimilor și combate retenția apei în organism.
Combat cearcănele și îmbunătățesc aspectul tenului. Castraveții sînt ingrediente de bază în multe produse cosmetice, datorită vitaminelor și antioxidanților care se regăsesc în conținutul lor.
Puteți prepara diferite măști pe bază de castraveți proaspeți. Dacă vă confruntați cu cearcăne cauzate de oboseală și lipsa somnului, puteți așeza cîte o felie de castravete pe ochi.
Scad tensiunea arterială. Datorita magneziului, potasiului și fibrelor alimentare, castraveții contribuie eficient la reglarea tensiunii arteriale și la prevenirea bolilor cardiovasculare.
Ameliorează ulcerul gastric. Castraveții au o acțiune alcalină, datorită substanțelor minerale, și neutralizează aciditatea gastrastică.
Contribuie la regenerarea părului. Siliciul, vitamina A, vitamina E și alte vitamine și minerale din castravete sînt foarte bune pentru păr.
Scad pofta de mîncare. Acest beneficiu le revine castraveților murați. Au puține calorii, conțin caroten, acid folic și calciu. Castraveții murați conțin substanțe care vă conferă rapid senzația de sațietate și scad pofta de mîncare. De aceea, înainte de prînz sau cină, este recomandat să consumați un castravete murat.
Combat formarea pietrelor la rinichi. Deoarece au efect diuretic, castraveții curăță rinichii de sedimentele minerale care ar putea duce la formarea calculilor.
Combat indigestia. Daca urmează să vă delectați cu delicatese culinare, bogate în grăsimi saturate și proteine, este recomandat să aveți pe masă și o salată de castraveți sau castraveți feliați. Aceștia previn indigestia.
Consumul de castravete este recomandat și pentru menținerea sănătății articulațiilor și a oaselor, grație conținutului de calciu și magneziu.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *