Au reușit și fără un finanțator special, fără bani mulți

În fotografie: De la teorie la practică

În fotografie: De la teorie la practică
În fotografie: De la teorie la practică

Au pus mînă de la mînă și au realizat un proiect frumos și util, întitulat: ”Informat și pregătit”. Este un proiect local de educație medicală și de prim ajutor, inițiat și implementat de către două tinere voluntare din Călărași: Cristina Smolenschi și Valeria Goginețchi.
Nu au avut un buget fix. Nu au avut un finanțator special. Au avut, însă, parteneri de nădejde, care s-au implicat plenar, care și cu ce a putut.
Potrivit Cristinei Smolenschi, beneficiari ai proiectului au fost cîte cinci angajați de la primăria Călărași, Inspectoratului de Poliție și Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţii Excepţionale din Călărași. Instituțiile respective au fost, de fapt, și partenerii proiectului. Au fost și numeroși beneficiari indirecți: colegii de serviciu și familiile participanților.
”Acest proiect pilot, aparent simplu, vine să acopere o necesitate a oamenilor de a ști să acorde primul ajutor în caz de necesitate”, a menționat Cristina Smolenschi. Iar primul ajutor în cazuri de urgență, chiar dacă e unul pe termen scurt, vine să salveze vieți, să prevină unele complicații ulterioare, să amelioreze anumite suferințe, pînă în momentul în care un serviciu medical adecvat poate să intervină, a continuat și Valeria Goginețchi.
De notat că acest proiect s-a desfășurat în două etape: teoria și practica. În partea teoretică, care a durat 16 ore, participanții au învățat cum pot să acorde primul ajutor, în ce constă acesta. Ulterior, au aplicat cele învățate în practică.
Nu a existat un buget special. Potrivit Cristinei Smolenschi, ”acest proiect pilot vine să încurajeze implicarea partenerilor nu neapărat financiar, dar prin oferirea resurselor materiale disponibile pentru a facilita implementarea lui”.
Totodată, Valeria Goginețchi a menționat că, prin activitățile care au fost organizate, au reuşit să dezvăluie tuturor celor implicați ”frumuseţea sentimentului solidarității umane față de cei aflați în suferința și importanţa informaţiei corecte despre acordarea măsurilor de prim ajutor”.
Acum, cu siguranță, mai multă lume știe cum să intervină în cazul situaților excepționale, pentru a minimaliza pagubele materiale.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *