Au crezut cumva că le va trece așa, ușor, ziua de 1 iunie?

Lucia BacaluEi, cum să nu revii la acel moft al deputatei noastre liberale, Alina Zotea? Moftul de a declara ziua de 1 iunie zi liberă. Cică, să aibă posibilitatea părinții să stea mai mult cu odraslele lor. Măcar o dată în an. Și anume atunci cînd vrea Alina Zotea. A bătut cu piciorușul ei fin în pămînt și dorința i s-a îndeplinit. Guvernul s-a convocat imediat și, mai spre înserat, a emis acea decizie deocheată.
Oare ce îi va mai veni în cap deputatei în lunile ce urmează?
Sîmbătă, 25 iunie, pe o caniculă insuportabilă, toți au trebuit să iasă la lucru. Au crezut cumva că le va trece așa, ușor, ziua de 1 iunie? Mă refer la adulți, și la cei care au copii, și la cei care nu-i au.
Ce au mai lucrat în acea zi! Ca și pe 1 iunie. N-au mai înțeles nimic. Unii au ieșit la muncă pentru o zi întreagă, alții – cu program redus, ai treilea – au rămas acasă. O harababură întreagă.
Și un haos total. Așa ne place, așa avem!
Cică ne dorim să ajungem în Uniunea Europeană. Cu asemenea practici ”europene”?
Am întrebat cîteva persoane cu ce s-au ocupat sîmbătă, toată ziua, la lucru. Aproape toate au făcut ochii mari și au răspuns cu o altă întrebare: ”Sîmbătă a fost zi de lucru?”.
Recunosc, și noi, echipa ”Expresul”, cam tot așa am întrebat. Și foarte bine am făcut. Căci degeaba am fi ieșit la lucru. În plus, am lucrat de dimineață pînă seara, cu normă întreagă, pe 1 iunie.
Scuze că nu am respectat voia Alinei Zotea și decizia Guvernului. Dar atunci a fost o zi foarte eficientă!
Iar copiii… Pe 25 iunie, cînt termometrul arăta la soare peste 40 de grade, au fost bucșiți în grădinițe sau lăsați de capul lor acasă. Ce mai sărbătoare pentru ei! Și cînd te gîndești că, poate, unii părinți, ar fi putut, în acea zi, să-și ia copilașul de mînă și să meargă la o înghețată sau undeva, la umbra copacilor, în pădure… Dar cum s-o facă fără o inițiativă a Alinei Zotea, fără o decizie a Guvernului? Dacă Alina Zotea și Guvernul nu au dat indicații ca părinții să fie alături de copiii lor și în alte zile decît 1 iunie… Trist. Trist de tot.
Cum să nu dai dreptate celui care a spus prima oară: ”Un nebun aruncă piatra în rîu și zece înțelepți n-o pot scoate”? La noi, de fapt, situația e și mai gravă. Un nebun a aruncat piatra în apă și n-o pot scoate de acolo nici sute sau chiar mii de înțelepți.
Să nu credeți că am ceva personal cu liberalii sau cu Guvernul de azi. Dacă ar fi sinceri și curajoși, foarte mulți dintre exponenții actualei puteri ar declara sus și tare același lucru. Sigur, nu o vor face, căci funcția e mai scumpă.
Cum s-au mai inversat valorile. Pe vremuri, cu foarte și foarte mult timp în urmă, se spunea cu totul altceva: ”Mi-e prieten Platon, dar mai prieten mi-e adevărul”. Acum, politicul e prieten. Și manipularea. Restul nu mai contează.
Departe vom ajunge, se pare. Foarte departe.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *