Atenție la drum! Canicula poate crea probleme imprevizibile

În fotografie: Așa arăta drumul de la Nisporeni pe 21 iunie Captură TV

 În fotografie: Așa arăta drumul de la Nisporeni pe 21 iunie Captură TV

În fotografie: Așa arăta drumul de la Nisporeni pe 21 iunie
Captură TV

Canicula creează mari bătăi de cap drumarilor nisporeneni. Pe o așa căldură cedează pînă și drumurile care, pînă mai ieri, păreau… beton.
Astfel, pe 21 iunie, pe la orele amiezii, în apropiere de orașul Nisporeni, o porțiune de drum n-a mai rezistat temperaturilor înalte și… s-a ridicat în sus, provocînd nemulțumirea conducătorilor auto care tocmai se deplasau prin acea regiune.
”Din păcate, astfel de situații neplăcute nu putem să le controlăm sau să le prevenim, pentru că drumurile, mă refer la cele betonate, au proprietatea să ”explodeze”, pe neprins de veste, la temperaturi înalte”, a explicat Fiodor Vasilachii, șeful Sectorului Nisporeni din cadrul SA ”Drumuri-Ialoveni”. Dînsul a subliniat că astfel de cazuri, cînd căldura ridică betonul în sus, se întîmplă în fiecare vară. Niciodată nu poți ști unde anume se poate întîmpla ”explozia”.
Fiodor Vasilachii a mai spus că și drumurile asfaltate pot ceda din cauza caniculei. ”Spre deosebire de beton, asfaltul are capacitatea de a se topi și, sub greutatea mașinilor de tonaj mare, drumurile se denivelează. Din acest motiv, circulația acestora este interzisă între ora 11.00 și 21.00”, a mai făcut o explicație dînsul.
Oficialul a menționat că, în această perioadă, agajații Sectorului Nisporeni a SA ”Drumuri-Ialoveni” au instalat șase semne rutiere de limitare de viteză, de atenționare și de restricționare a circulației mașinilor de tonaj mare, în zilele cînd termometrele indică o valoare mai mare de 25 de grade Celsius.
”Deși e foarte dificil să activezi pe caniculă, noi sîntem la datorie 24 din 24 de ore, fiind gata oricînd să intervenim pentru a înlătura problemele apărute pe drumuri”, a punctat, la final,  Fiodor Vasilachii.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *