O tragedie cu multe semne de întrebare

Imagine simbol

Imagine simbol
Imagine simbol

Avea doar 14 ani și toată viața înainte. Era o elevă exemplară la școală, era un copil cuminte acasă, cu părinți care o creșteau cu dragoste, alături de un frate mai mare și o surioară de numai cinci anișori.
Mama mergea la serviciu, tata stătea acasă cu mezina, fratele își vedea de treburile sale, iar fiica mijlocie – la școală. Cam acestea erau ocupațiile zilnice ale membrilor acestei familii, asupra căreia s-a abătut o mare nenoricire.
În circumstanțe neelucidate pînă la capăt, fiica lor mijlocie și-a pus capăt zilelor.
Ce s-a întîmplat?
Fata a fost găsită duminică dimineață de vecini, strangulată de creanga unui copac din grădina lor. ”Din discuțiile purtate cu vecinii, cu profesorii, s-a stabilit că familia respectivă este bună. Aici nu se consumă alcool și nu au loc cazuri de violență. Fata avea un comportament exemplar la școală, nu lipsea de la ore”, ne-a comunicat Gheorghe Bargan, șeful Secției securitate publică din cadrul Inspectoratului de Poliție Nisporeni.
Tot din spusele dînsului, fata s-ar fi certat, sîmbătă seara, cu mama sa. Motivul a fost unul banal. Cică, ea ar fi refuzat să spele vesela, pentru că își făcea temele de acasă. Maică-sa, la rîndul ei, ar fi certat-o că nu o ajută la treburile casnice.
În rezultat, fata, supărată, a ieșit din casă și s-a îndreptat într-o direcție necunoscută.
După ce a terminat treaba, mama fetei a început s-o caute, dar așa și nu a mai găsit-o. A observat, printre altele, că lipsește funia de la căldarea de la fîntînă. Nici prin cap să-i treacă ce urma să se întîmple. A continuat să-și caute fiica. A întrebat pe la vecini, a telefonat pe la rude. Nu s-a gîndit să apeleze după ajutor la poliție. Probabil, inima ei de mamă a fost, în acel moment, mută și nu i-a făcut semn.
Văzînd că nu-și mai găsește fiica, femeia s-a gîndit că ea s-ar fi dus la vreo colegă să înnopteze, iar pînă dimineață îi va trece supărarea și se va întoarce acasă.
A doua zi, însă, fata nu s-a mai întors. O vecină, ieșind dimineața în grădină, a observat corpul neînsuflețit al ei, agățat de o creangă.
Ce a făcut-o pe copilă să-și bage capul în ștreang?
Ce o fi fost în mintea ei în acele clipe de groază? E o întrebare pe care și-o pun și părinții sfîșiați de durere, și poliția, și colegii.
Cu o explicație a venit Aliona Loghin, psiholog în cadrul Inspectoratului de Poliție Nisporeni. ”Nu știu cum a fost relația acestei copile cu mama sa. Trebuie de văzut, dacă fata nu a fost cumva înlăturată de maică-sa la un moment, cînd, poate, avea cea mai mare nevoie de ea, avea nevoie de un sfat, de sprijin. O vorbă, gen: ”Du-te de pe capul meu, că nu am timp”, poate fi pentru un adolescent foarte dureroasă, poate să-l deprime și să-l determine spre suicid.
Un alt motiv ar putea fi și gelozia, în cazul în care în familie există un copil mai mic, spre care se îndreaptă toată atenția părinților.
Eu nu știu cum a fost fata, dar, dacă ar fi găsit în mama ei o prietenă adevărată, cu siguranță că nu s-ar fi ajuns la o așa tragedie.
Nu trebuie să excludem nici prietenii fetei și relația cu ei, dar nici calculatorul, jocurile virtuale. Ar putea exista diverse situații și motive. Înainte de a da verdictul, trebuie să studiem minuțios cazul”.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *