Spirale cu halva (de post)

retetaIngredinete:
25 g drojdie proaspătă, 4 lingurițe zahăr, 500 g făină de grîu, sare, coaja rasă de lămîie, 5 linguri de ulei, 200 gr halva cu cacao, 2 linguri miere de albine
Mod de preparare:
Într-un vas se pune circa 150 ml apă călduță, pe care o amestecăm cu 1 linguriță de zahăr, 1lingură făină și dizolvăm drojdia, apoi lăsăm 15 minute să dospească – obținem maiaua.
Făina o amestecăm cu sarea și zahărul, apoi se face în mijloc o gropiță în care se pune uleiul, coaja de lămîie și maiaua. Amestecăm și mai adăugăm apă călduță, în funcție de cît cere aluatul. Se răstoarnă compoziția pe masa de lucru și se frămîntaă pînă se obține un aluat elastic, care nu se lipește de degete. Se lasă să dospească o jumătate de oră.
Se întinde aluatul în forma dreptunghiulară, cu o grosime de 3-4 mm. Halvaua se dă prin  răzătoare și se pune peste aluat. Se ruleaza strîns, apoi se taie în bucăți de circa 5 cm fiecare.
Punem pe o tavă hîrtie de copt, așezăm spiralele și lăsăm să crească încă 15-20 de minute. Se dau la cuptorul încins la 190 de grade pînă se rumenesc.
Dizolvăm mierea în 150 ml apă caldă, apoi stropim spiralele cu siropul obținut. Se lasă la răcit.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *