Friptură de miel la cuptor
Ingrediente:
Un miel, sare, piper boabe, 4 linguri cu pastă de roșii, apă, puțin cimbru, 2 căpățîni de usturoi și o legătură de pătrunjel proaspăt tocat mărunt.
Mod de preparare:
Carnea de miel se spală, se dezosează (la dorință) și se taie în bucăți. Se pune într-o tavă termorezistentă, se presară sare și piper boabe, se adaugă pasta de roșii dizolvată în apă, se adaugă usturoiul tocat mărunt și apa cît să stea carnea.
Se preîncălzește cuptorul, se bagă tava în cuptor, unde va sta 30 de minute la foc mediu. Se recomandă ca bucățile sa nu fie foarte groase, ca să se facă mai repede și să fie fragedă carnea. Înainte de final, se toacă verdeața și se adaugă peste carnea de miel. Se poate servi alături de o salată de crudități.
Lasă un răspuns