Sărbători Pascale mai frumoase pentru nevoiași

Imagine simbol: teotrandafir.com

Imagine simbol: teotrandafir.com
Imagine simbol: teotrandafir.com

Este deja o tradiție la Călărași: de Crăciun și de Paște să fie organizate spectacole de caritate, pentru a aduna bani, care, ulterior, să fie donați unor persoane care chiar au nevoie de ajutor.
Nu a fost o excepție nici ajunul sărbătorilor pascale din acest an. Pe 21 aprilie, colectivele model din raion au venit la Călărași, la Casa de cultură, pentru a prezenta un spectacol de zile mari. În calitate d espectatori, în mare parte, au fost persoanele nevoiașe, care au uitat pentru cîteva ore de griji și de nevoi.
Spectacolul prezentat a avut genericul: ”Împreună să ne bucurăm de lumina Învierii”. Un generic mai mult decît semnificativ. ”Scopul acestui spectacol a fost de a aduna fonduri pentru familiile nevoiașe din Călărași, în ajun de Sfintele Paști”, a accentuat Dumitru Trifan, șeful Direcției Cultură și Turism din Călărași.  Potrivit dînsului, au fost selectate, per total, 50 de familii social-vulnerabile din raion, în casele cărora a intrat lumina și bucuria, datorită oamenilor din cultură. Fiecare din cele 50 de familii a beneficiat, vorba lui Dumitru Trifan, de cîte ”un mic ajutor material, dar și financiar”. Un ajutor mai mult decît binevenit.
Chiar dacă oficialul călărășean ne-a spus că-și dorește să organizeze astfel de spectacole anual, a recunoscut că ar vrea ca acestea să poarte un caracter strict cultural. ”Ne dorim să nu mai existe persoane ce ar avea nevoie de ajutorul nostru. Ne dorim ca orice om să fie îndestulat, să aibă o viață decentă”, a subliniat dînsul.
De notat că, în ajunul sărbătorilor pascale s-au mobilizat și funcționarii publici. Au pus mînă de la mînă pentru a ajuta și ei oameni mai triști ca noi.
Reamintim că, în ajunul Crăciunului, opt familii nevoiașe din raion au primit cîte o mașină de spălat semi-automată, iar 300 de copii au primit în dar dulciuri.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *