„Creatori de viitor – Champions United 2016” trece Prutul! Înscrie-te și fii unul din cei 150 de liceeni din cadrul proiectului

creatori
Cel mai important eveniment destinat performanței în educație din România, „Creatori de Viitor – Champions United”, a ajuns la cea de a III-a ediție. Evenimentul se va desfășura în perioada 23 – 29 iulie 2016 în Cluj-Napoca și va găzdui 150 de elevi de liceu cu performanțe deosebite în educație, cultură, sport și leadership școlar, profesori de top din România, precum și o serie de personalități din diverse domenii, în calitate de mentori. Noutatea din acest an vine din partea organizatorilor, care și-au propus să ofere șansa pentru 10 elevi din Republica Moldova să devină parte din proiect.
Datorită susținerii oferită de partenerul principal al proiectului, Kaufland România, participarea liceenilor români în cadrul „Champions United” este gratuită. În Republica Moldova, Kaufand România și Asociația 11even vor aduce între 16 și 21 iunie 2016 evenimentul „Săptămâna Bucurie în Mișcare”, în cadrul căruia, cei care vor dori să-i susțină pe cei 10 liceeni moldoveni selectați pentru „Champions United” se vor putea implica în activități de înot și alergare. Toate taxele de participare din cadrul acestor acțiuni vor fi redirecționate pentru susținerea echipei de „Creatori de viitor” din Republica Moldova!
„La ediția din acest an avem bucuria de a aduce alături de noi și o echipă de 10 liceeni excepționali din Republica Moldova! Credem că este o oportunitate deosebită, prin care tineri cu performanțe deosebite din cele 2 țări pot interacționa, pot schimba idei și, de ce nu, pot începe colaborări frumoase pentru viitor”, a subliniat Ovidiu Neamțu, Președinte al Asociației 11even.
Timp de șapte zile, elevii vor avea parte de o agendă plină cu activități practice, competiții, dar și multă distracție. Spre exemplu, în cadrul sesiunii „IT, Tehnologie și Inovație” participanții vor putea să asculte povești de succes ale unor inovatori din aceste domenii sau vor putea să-și testeze imaginația în cadrul workshop-ului „Creative Lab” prezentat de Google. Un grup restrâns dintre participanți, cu rezultate și competențe deosebite în domeniul informaticii, vor putea să testeze inovații tehnologice așa cum sunt Google Glasses și să ia parte la „Champions United Hackathon”.
Tot în cadrul acestei sesiuni vor putea afla povestea „Fabrica de experimente”, un start-up fondat de un grup de liceeni participanți la ediția 2015, iar apoi, împărțiți pe echipe, vor avea șansa să lucreze la proprile idei de proiecte ale viitorului. Mai mult, cele mai bune dintre aceste propuneri vor primi o susținere specială din partea partenerilor pentru a fi lansate. Ca și în 2015, Gala Performanței în Educație va culmina cu eveniment festiv unde organizatorii vor premia acești tineri performeri.
Liceenii moldoveni vor putea aplica pentru un loc la acest eveniment în perioada 4-25 aprilie 2016. Pentru aceasta este necesar să completeze online formularul disponibil pe site-ul www.creatorideviitor.ro. Participanții vor fi selectați  după următoarele criterii: performanțele obținute la olimpiade naționale și internaționale la diverse discipline școlare, premiile și medaliile obținute de concursuri în domeniul creației artistice sau la diverse discipline sportive. O atenție specială este acordată și acelor elevi cu implicare deosebită în voluntariat și în proiecte extra-școlare.
„Champions United” este un proiect parte din programul „Creatori de viitor” și este organizat de Asociația 11even, în parteneriat cu Kaufland România, Ministerul Educației Naționale, Universitatea Tehnică Cluj-Napoca, precum și cu o serie de alți parteneri instituționali, centre culturale, parteneri corporate și media. În Republica Moldova partenerii proiectului sunt: Avi Moldova, JCI Chișinău, Primăria Municipiului Chișinău, Universitatea de Educație fizică și sport, ș.a.
 
Despre „Creatori de viitor”: 
La Creatori de viitor aducem împreună tineri excepționali, selectați în fiecare comunitate pe baza unor parametri de performanță în unul din următoarele domenii: educațional (olimpici internaționali sau naționali), cultural (câștigători de premii internaționale sau naționale în proiecte sau concursuri de teatru, muzică, dans etc),  sportiv (câștigători de cupe, medalii și premii naționale și internaționale în competiții sportive diverse, atât individuale cât și de echipă) și leadership școlar (elevi cu implicare deosebită în voluntariat și programe sociale).
Champions United este unul din cele mai importante evenimente naționale destinate liceenilor cu performanțe deosebite în educație, cultură, sport sau leadership școlar din România. Proiectul a fost lansat în 2014 și a reunit până în prezent peste 200 de liceeni de top din peste 30 de orașe din țară.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *