5 tendințe în amenajările interioare, care nu se vor demoda niciodată

casaSe știe că moda e în continuă schimbare, dar există cîteva tendințe mereu actuale, care pot constitui oricînd baza unui decor interesant.
Iată cîteva idntre ele, care vor fi la fel de actuale și peste cinci sau zece ani.
1. Combinația alb-negru
Cele două culori au făcut front comun dintotdeauna, indiferent de epocă. Fie că îndrăgești stilul clasic, fie că preferi un interior cu influențe asiatice sau orientale, fie că adori stilul modern minimalist, nu vei da greș folosind finisaje, piese de mobilier și decorațiuni în alb și negru.  Pentru a ”îmblînzi” această combinație, este suficient să aduci în decor cîteva elemente gri.
2. Cărămida aparentă
Acest finisaj și-a făcut simțită prezența pentru prima dată în prima jumătate a secolului trecut – cînd a luat naștere stilul de amenajare industrial. De atunci a reușit să se infiltreze în tot mai multe stiluri de amenajare. De cînd și-a făcut loc în casele oamenilor, cărămida aparentă nu s-a mai dat plecată, devenind unul dintre trendurile nemuritoare.
3. Scaunele multicolore, din stiluri diferite
Un alt trend mereu actual este cel în care în jurul aceleiași mese sînt așezate scaune de diferite forme și culori. Această idee decorativă poate fi aplicată într-o locuință amenajată în stil rustic cu la fel de mare success, cu care poate fi folosită în amenajarea unei locuințe ultramoderne. Nu te grăbi să tragi concluzia că proprietarii n-au avut bani pentru un set nou și complet cînd vezi aceasta soluție de combinare a scaunelor în jurul unei mese, ci amintește-ți că așa se poartă, că este vorba despre o idee decorativă care și-ar putea găsi loc și în amenajarea casei tale.
4. Fotoliul – o piesă de mobilier care sparge monotonia decorului
Este un element vedetă, care iese din tipare și sparge monotonia, atrăgînd atenția asupra sa. Această tendință de folosire a unui fotoliu într-o culoare aprinsă a apărut pentru prima dată în perioada anilor 60 ai secolului trecut și de atunci a rămas în atenția multor designeri. Deci, cînd vei dori să aduci în decorul unui living un element care să capteze priviri, cumpără un fotoliu cu design deosebit, într-o culoare vie și chiar stridentă. Vei observa că, brusc, livingul va căpăta alte dimensiuni și altă energie.
5. Amenajările în plan deschis
Este vorba de ”unirea” unor camere. De exemplu, livingul și bucătăria. Este doar una dintre variantele de amenajare în plan deschis. Cei mai curajoși nu se sfiesc să-și amenajeze astfel întreaga locuință. E o idee interesantă.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *