Sfaturi utile pentru îngrijirea florilor de interior

Dacă vom ține cont de sfaturile simple de mai jos, vom reuși să ne bucurăm cît mai mult de florile din locuința noastră.

Din deșeurile menajere putem obține îngrășămintele ecologice pentru florile tale. Florile de interior se îngrașă cu apa rezultată de la spălarea cărnii și a peștelui. Trebuie să o strecurați foarte bine, să îndepărtați eventualele bucățele de carne. Și apa rămasă de la cartofii fierți este foarte hrănitoare pentru flori. Florile de interior preferă și cafeaua. Ele cresc mai repede și devin mai puternice, dacă puneți zaț de cafea în apa de stropit. Un cubuleț mic de drojdie uscată, pus în apa cu care se udă florile din ghivece, le face pe acestea să crească repede și viguros. Și macerarea urzicilor în apă reprezintă un îngrășămînt natural ideal. Lăsați urzicile cîteva zile într-un vas, pînă ajung în stare de descompunere, apoi folosiți compoziția respectivă pentru a uda florile. Pulverizat pe frunze, acest macerat de urzici alungă și puricii. Cojile de banane tăiate mărunt și înfipte în pămînt reprezintă un îngrășămînt ideal pentru florile din ghivece.

Alte sfaturi utile

Nu folosiți ghivece prea mari. Acestea contribuie la dezvoltarea exagerată a frunzelor, în loc să ajute la creșterea florilor. Pentru ca pămîntul din ghivece să nu mai mucegăiască, puneți deasupra puțin nisip. Pentru a scăpa de viermii din ghivecele cu flori, puneți cîteva felii de cartofi cruzi. Aceștia vor ieși singuri la suprafață și îi puteți elimina. Pulverizarea cu apă a plantelor expuse direct la soare le poate provoca acestora opăriri și chiar arsuri. Dacă aveți apa foarte dură, calcaroasă, o puteți combina cu oțet de vin. Puneți cîteva picături în vasul de stropit (o lingură la un litru de apă). Curățați periodic florile ofilite, doar așa veți ajuta plantele să se dezvolte frumos.

Puricii florilor de interior dispar, dacă stropim frunzele cu tutunul dintr-o țigară, pus în apă călduță. Această activitate se repetă după 12 ore. Pentru a scăpa de purici, mai puteți băga în pămîntul din ghiveciul cu flori doi căței de usturoi.

Frunzele de ficus cresc sănătos și frumos, dacă se spală cu un tampon îmbibat în lapte călduț, amestecat cu apă în proporții egale. Un ghiveci cu busuioc verde în cameră alungă insectele, liniștește nervii și aduce un somn liniștit.

Unele plante (crăciunei, gardenii, floarea de ceară) nu înfloresc, dacă le schimbăm mereu locul. Violeta de cameră trebuie udată doar dimineața, cu apă la temperatura camerei, fără a-i stropi frunzele. Gladiolele stropite cu limonadă cresc mai repede și fac flori mai multe. Dacă înlături puii care s-au format în jurul aloei vera, vom da posibilitate plantei să-și îndrepte toata energia spre mugurii florali și să înflorească mai repede.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *