O zi de neuitat pentru doi scriitori

În fotografie: Asaltați și de cei mari, și de cei mici Fotografie: Ina Landa

 În fotografie: Asaltați și de cei mari, și de cei mici Fotografie: Ina Landa

În fotografie: Asaltați și de cei mari, și de cei mici
Fotografie: Ina Landa

Au împărțit sute de cărți cu autografe. În schimb, au primit satisfacție și bună dispoziție. Cam așa a decurs o zi din viața epigramistului nisporenean Grigore Drăgan și a scriitorului pentru copii, Constantin Dragomir, originar din Mărinici, Nisporeni, dar stabilit cu traiul la Chișinău.
Cei doi au venit la Ungheni, pe 10 martie, unde au avut adevărate întîlniri de suflet cu micii cititori de la liceele ”Ion Creangă”, ”Mihai Eminescu”, ”Gheorghe Asachi”, dar și de la grădinița ”Guguță”.
Sălile au fost arhipline. Copiii i-au ascultat pe oaspeți cu sufletul la gură. Au rîs, s-au jucat, au aplaudat. Umorul a fost la el acasă. Și Grigore Drăgan, și Constantin Dragomir au ajuns la inimioarele lor. La finalul întîlnirilor, zeci de copiii au dat buzna după autografe. Fiecare și-a dorit să rămînă cu o amintire de la acele întîlniri.
Cu siguranță, vor urma și sfaturile celor doi scriitori cu rădăcini nisporenene. Iar sfatul și îndemnul principal a fost să meargă la bibliotecă, să citească cît mai mult.
”A fost o zi de neuitat, cu copii extraordinari, receptivi, ingenioși, descurcăreți și iubitori de carte”, și-a împărtășit impresiile pentru ”Expresul” Grigore Drăgan.  ”Dascăli minunați, învățăcei isteți și veseli ca vremea cea bună, o grădiniță de poveste, ”Guguță”.. O zi pe care aș vrea să o retrăiesc”, la continuat și Constantin Dragomir.
După ce au prins gustul acestor frumoase întîlniri în orașul Ungheni, cei doi au decis să meargă la întîlniri similare și în instituții școlare din Pîrlița, Alexeevca și Todirești.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *