Fostul primar de Ungheni, Vitalie Vrabie, este noul director general al Serviciul Vamal

Vitalie Vrabie
Vitalie Vrabie. Foto: Arhiva Expresul

Vitalie Vrabie
Vitalie Vrabie. Foto: Arhiva Expresul

Vitalie Vrabie a fost numit în funcția de director general al Seriviciului Vamal, prin ordinul Ministrului Finanţelor , începînd cu  data de 18 martie 2016, notează UNIMEDIA.
Noul şef al Serviciului Vamal a fost prezentat astăzi colectivului instituţiei de către Ministrul Finanţelor Octavian Armaşu.
Ministrul Finanțelor l-a felicitat pe dl. Vrabie cu învestirea sa în funcţie, i-a urat succese în activitate şi a menţionat că principalele sarcini care trebuie realizate sunt: asigurarea încasărilor la buget, modernizarea Serviciului Vamal şi implementarea Acordului de Asociere.
Vitalie Vrabie este ales în anul 1999, iar în 2003 reales, în funcția de primar al orașului Ungheni pe listele partidului de guvernământ. În paralel cu această activitate, deține și funcția de Președinte al Asociației Primarilor și Comunităților Locale din Republica Moldova, membru al Congresului Puterilor Locale și Regionale al Consiliului Europei, șef al delegației naționale la Congresul Puterilor Locale și Regionale al Consiliului Europei (2003-2006).
Prin Decretul Președintelui Republicii Moldova din 25 mai 2006, Vitalie Vrabie este numit ministru al administrației publice locale al Republicii Moldova. Începând din data de 15 noiembrie 2006 a devenit și viceprim-ministru.
Printr-un decret al președintelui Republicii Moldova din 16 iulie 2007, Vitalie Vrabie a fost revocat din funcția de viceprim-ministru, ministru al administrației publice locale și a fost numit în funcția de ministru al apărării. El și-a păstrat funcția de ministru în guvern format de Zinaida Greceanîi la data de 31 martie 2008 și în Guvernul Zinaida Greceanîi (2) format la 10 iunie 2009. A demisionat din funcția la 14 septembrie 2009.
La 12 iunie 2010 Vitalie Vrabie a aderat la Partidul Democrat din Moldova, iar la 9 ianuarie 2011 în cadrul ședinței Consiliului Național al PDM a fost ales în calitate de secretar general al PDM
Vitalie Vrabie vorbește fluent limbile rusă și engleză. Este căsătorit și are doi copii.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *