Munca tinerilor de la „Casa pentru Toți” va bucura sute de moldoveni

Imagine ungheni.md

Imagine ungheni.md
Imagine ungheni.md

Echipați ca la carte, îmbrăcați în costume naționale, beneficiarii Centrului de zi pentru copii și tineri ”Casa pentru Toți” din Ungheni au organizat o șezătoare la data de 24 februarie curent la care au cîntat, au dansat, dar cel mai important, ei au demonstrat rodul muncii lor timp de o lună: aproape trei sute de mărțisoare făcute manual.
Mărțișoarele confecționate de mînuțele firave ale copiilor au fost comandate de către Centrul NEXUS Ungheni pentru Campania „Un mărțișor de la inimă la inimă”, o inițiativă inedită ce și-a propus susţinerea persoanelor cu nevoi speciale prin solidaritate socială,angajament, precum şi fortificarea legăturilor dintre migranţii moldoveni şi persoanele dragi  de acasă.
Confecționarea mărțișoarelor a fost sponsorizată de către partenerii NEXUS, printre care se numără Primăria orașului Ungheni, Consiliul Raional Ungheni, compania de micro-finanțare SMART CREDIT, cabinetul avocatului Tatiana Roibu, compania de publicitate LogosArt, compania producătoare de miere de albină ”Dulce Plai”, Centrul de Instruire Limbi Străine al CCI Ungheni, clinica medicală ”Pro Diagnostic”, compania de voiaj ”Călătorul”. Datorită solidarității partenerilor, Centrul „Casa pentru toți” a primit o donație de 6550 lei, bani care vor fi folosiți pentru dotarea centrului de intervenție timpurie – logopedie, asistență psihologică, kinetoterapie, terapie ocupațională – cu materiale didactice și echipamente. Beneficiarii centrului, profesorii și organizatorii campaniei le sunt foarte recunoscători și le mulțumesc din suflet partenerilor pentru receptivitatea și contribuția lor la această campanie nobilă.
Datorită acestei campanii, concetățenii noștri aflați peste hotare au avut posibilitatea să trimită celor dragi de acasă cîte un mărțișor și să-i felicite cu sosirea primăverii. De 1 martie, sute de cetățeni din toată republica vor primi mărțișoarele felicitare, dar o dată cu ele emoții foarte pozitive, lacrimi de bucurie și iubirea celor care sunt departe.
„Prin această campanie ne-am propus să construim un pod între cei plecați de peste hotare și cei de acasă, pentru a fortifica legătura dintre ei, dar și pentru a marca sosirea primăverii într-un mod deosebit. Cu NEXUS, concetățenii noștri au putut anina la pieptul celor dragi cîte un mărțișor, chiar dacă sunt în Canada, Italia, Norvegia, Suedia, Rusia, Franța și multe alte țări ale lumii”, a declarat Dana Țîgulea, coordonator Dezvoltare Parteneriatela Centrul NEXUS Ungheni.
„Primăria orașului Ungheni a avut deosebita onoare de a participa în cadrul acestei campanii de succes. Prin intermediul ei, munca copiilor de la Centrul „Casa pentru Toți” a fost valorificată, iar copiii s-au simțit utili. Ne bucurăm mult și sîntem siguri că astfel ei au șanse mai mari să fie angajați în cîmpul muncii”, a menționat Eduard Balan, viceprimarul orașului Ungheni, prezent și el la eveniment.
„Tinerii noștri au fost foarte entuziasmați cînd au primit așa o comandă mare de la Centrul NEXUS și se bucurau enorm cînd le spuneam că un nou partener NEXUS sponsorizează activitatea lor. Ne bucurăm că mărțișoarele noastre au devenit simbolul iubirii și al speranței între persoanele despărțite de mii de kilometri”, a afirmat Maria Calchei, Directoarea Centrului „Casa pentru Toți”


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *