La aniversare | Mult mai mult decît un simplu magazin

În fotografii: Echipa EXPRES Market la muncă Fotografii: Il Fotografo

În fotografii: Echipa EXPRES Market la muncă Fotografii: Il Fotografo
În fotografie: Echipa EXPRES Market la muncă
Fotografii: Il Fotografo

Ce înseamnă cinci ani? O nimica toată, ar spune unii.
Ce spune, însă, Iaroslav Cojocaru, un tînăr și ambițios antreprenor din Ungheni?
”Cinci ani? E destul. Chiar e destul!”, a răspuns, după o mică pauză.
Întrebarea nu i-a fost adresată întîmplător. Pe 1 martie, EXPRES Market din Ungheni, unul dintre magazinele autohtone sută la sută și pe care-l conduce Iaroslav Cojocaru, împlinește cinci ani de activitate.
Un magazin deosebit de celelalte din Ungheni
Aici, așa cum afirmă conducătorul acestuia, Iaroslav Cojocaru, se spune ”Bună ziua” și ”Mulțumesc!”. Aici mereu s-a pus accentul pe oameni: și pe cei ce muncesc, și pe cei ce vin după cumpărături. În consecință, EXPRES Market are, la ora actuală, una dintre cele mai bune echipe, formată din adevărați profesioniști și oameni de excepție. Are și cei mai fideli cumpărători. Or, de foarte multe ori, nu doar prețul contează, ci și atitudinea, ambianța, starea de spirit.
Aici nu au loc adunări de planificare, nu au loc așa-numitele volante. Nu. Aici au loc traininguri, ca lumea să cunoască tot mai multe lucruri din domeniu, să-și perfecționeze măiestria. Aici a fost elaborat un amplu set de instrucțiuni: cum să te comporți, ce să spui, cum să spui, cînd să spui etc. Este foarte important. Și, deocamdată, rar întîlnit în magazinele noastre. Nu și la EXPRES Market.
De suflet
Multe s-ar putea povesti despre activitatea acestei unități comerciale: și despre gama largă de produse puse în vînzare, și despre calitatea foarte bună a acestora, și despre rulajul de mărfuri și bani… Dar ar fi prea banal pentru un astfel de magazin. De fapt, EXPRES Market e mult mai mult decît un simplu magazin.
Ia spuneți-mi, unde ați mai văzut, în magazinele noastre, să fie vernisate expoziții de artă? Aici au fost. Și o expoziție de caricaturi ale maestrului Victor Crudu. Și o expoziție extraordinară de fotografii ale lui Il Fotografo.
”Noi optăm pentru un mod sănătos de viață, ceea ce înseamnă nu doar un corp sănătos, ci și suflet, inimă, o minte sănătoasă”, spune Iaroslav Cojocaru. Iar faptele vorbesc de la sine.
Alături de oameni
EXPRES Market a fost alături și financiar, și moral, la multe evenimente culturale importante, organizate la Ungheni. Este vorba și de Festivalul ”Maluri de Prut”, și de sărbătoarea festivă, prilejuită de aniversarea de 50 de ani a Școlii de Muzică, și de ”Sărbătoarea Fagului” de la Rădenii Vechi, și de ”Miss Ungheni”.
EXPRES Market a fost inițiatorul și organizatorul principal al unui festival inedit al toboșarilor și percuționiștilor, ”Drum Day”. Prima ediție a avut loc la Ungheni, iar a doua – la Hamburg, Germania. A fost stabilită, astfel, o punte de legătură între cele două orașe, dragi inimii lui Peza Boutnari (Petru Butnaru), unul dintre percuționiștii celebri ai Europei, care a înregistrat și cîteva recorduri Guiness. Dînsul s-a născut și a crescut la Ungheni, iar de peste 20 de ani locuiește și activează la Hamburg.
EXPRES Market a organizat și un concert inedit în scuarul ”Grigore Vieru” din centrul Ungheniului, întitulat ”Live in scuar”. A fost o premieră pentru oraș.
Dar cîte evenimente sportive au fost susținute! Și competiții la fotbal, și competiții la atletism.
EXPRES Market este și inițiatorul unui alt proiect inedit pentru Ungheni, dar și pentru Republica Moldova – ”Velopedia”. Deja de cîțiva ani, amenajează parcări speciale pentru biciclete. Unde mai există așa ceva? Se pare că doar la Ungheni! În prezent, e în pregătire o mare surpriză. Ține de biciclete, de parcări și de promovarea modului sănătos de viață. restul să rămînă surpriză.
EXPRES Market a fost cel care a contribuit esențial pentru a-l aduce la Ungheni pe Valy Boghean și band-ul său, într-un spectacol extraordinar.
EXPRES Market i-a fost alături caricaturistului Alexandru Plăcintă, în vernisarea expozițiilor sale, inclusiv în incinta Parlamentului Republicii Moldova.
EXPRES Market e cel care nu poate rămîne indiferent la necazurile și durerea celor din jur. A întins mereu o mînă de ajutor și celor de la Societatea orbilor, și persoanelor cu nevoi speciale, și bătrînilor. A făcut-o fără tam-tam. ”E o temă sensibilă. Nu-mi place să vorbesc despre aceasta. Nu-mi place să mă laud cu aceasta”, ne-a spus Iaroslav Cojocaru. Într-adevăr, dacă vrei să ajuți, fă-o din suflet, pentru omul care are nevoie de ajutor, nu pentru laudele altora.
În concluzie
”Avem suflet. Pentru că sîntem ungheneni și ne gîndim la ungheneni, sîntem alături de ei. Sîntem alături de Ungheni”, a declarat Iaroslav Cojocaru. Și atunci, unghenenii ar trebui să răspundă cu aceeași monedă.
Fiți siguri, o parte din banii lăsați la EXPRES Market se îndreaptă spre realizarea unor proiecte sociale, unor proiecte de suflet pentru ungheneni. Ce poate fi mai frumos?
”Să știți că în tot ce ține de EXPRES Market se simte o părticică din sfuletul nostru”, a mai spus Iaroslav Cojocaru.
Ce înseamnă, totuși, cinci ani?
Dacă e să raportăm la EXPRES Market, înseamnă maturitate și experiență. Înseamnă multă muncă. Înseamnă mii de oameni satisfăcuți de felul cum au fost întîmpinați aici și cum au fost deserviți. Înseamnă o echipă foarte bună și un climat favorabil. Înseamnă calitate și noi idei creative. Înseamnă originalitate și perseverență. Înseamnă premii importante și realizări frumoase.
Notă: Acest material a fost elaborat în semn de recunoștință pentru parteneriatul pe care-l are ziarul EXPRESUL cu EXPRES Market și conducătorul acestuia, Iaroslav Cojocaru


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *