FOTO | Drumuri, taxe și transport. Ministrul Chirinciuc – la raport

Imagine : deschide.md

Vizita de lucru a ministrului Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, Iurie Chirinciuc
Vizita de lucru a ministrului Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, Iurie Chirinciuc Foto: Ina Landa

Ministrul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, Iurie Chirinciuc, s-a aflat, pe 15 martie, în vizită de lucru la Călăraşi. Dînsul și-a dorit să cunoască exact, de la faţa locului, care sînt problemele cu care se confruntă cetăţenii raionului la capitolul transport şi infrastructură a drumurilor.
În prezenţa deputatului Petru Cosoi, a președintelui raionului, Sergiu Artene, a primarilor din localităţile raionului, a conducătorilor serviciilor raionale, a consilierilor, au fost punctate cîteva aspecte de maxim interes. Este vorba despre: reabilitarea drumurilor, distribuirea mijloacelor din Fondul Rutier, politici și strategii în transport, precum şi alte aspecte asupra cărora în prezent planează semne de întrebare.
”Mărimea Fondului Rutier a fost, anul trecut, de 1 miliard 538 milioane lei. Conform angajamentelor asumate față de partenerii externi de dezvoltare, acesta urmează să se mărească progresiv în fiecare an. În 2016, trebuie să fie de 1 miliard 750 milioane lei, iar în 2022 – de 2 miliarde 290 milioane lei”, a informat ministrul.
S-a vorbit și despre reabilitarea drumului Chișinău-Ungheni, care traversează raionul Călărași şi care nu-i poate lăsa indiferenţi pe călărășeni. Potrivit lui Iurie Chirinciuc, acest drum urmează să fie dat în exploatare pînă la finele anului în curs. Cei prezenţi s-au arătat cam sceptici în această privinţă, însă ministrul a dat asigurări ca va verifica personal desfășurarea lucrărilor şi va insista asupra respectării termenelor.
Au fost adresate numeroase întrebări ce țin de distribuirea mijloacelor Fondului Rutier, de alocațiile pentru drumurile locale, precum și de anumite probleme cu privire la calitatea lucrărilor de pe segmentul de drum Străşeni – Călăraşi. S-au referit și la o eventuală micşorare a preţului la biletele de călătorie în transportul public (urmare a reducerii preţului la combustibil), dar și la combaterea transportului ilicit de pasageri.
Primarul de Călărași, Nicolae Melnic a adus în prim-plan o chestiune foarte actuală. Vorba e că reţelele de apă şi canalizare de sub drumul ce urmează a fi reabilitat, sînt vechi și uzate. Aici au loc foarte des rupturi şi, dacă nu vor fi înlocuite în scurt timp, ne-am putea pomeni că va fi nevoie de a executa săpături pe traseul renovat.
Iurie Chirinciuc a dat asigurări că va încerca, de comun cu alte servicii abilitate, să identifice suma de opt milioane de lei, necesară pentru înlocuirea acestora, astfel încît să se evite ulterioarele probleme.
Doina Chicu – Harea
Vizita de lucru a ministrului Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, Iurie Chirinciuc 076 Vizita de lucru a ministrului Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, Iurie Chirinciuc Vizita de lucru a ministrului Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, Iurie Chirinciuc Vizita de lucru a ministrului Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, Iurie Chirinciuc Vizita de lucru a ministrului Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, Iurie Chirinciuc Vizita de lucru a ministrului Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, Iurie Chirinciuc Vizita de lucru a ministrului Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, Iurie Chirinciuc Vizita de lucru a ministrului Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, Iurie Chirinciuc Vizita de lucru a ministrului Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, Iurie Chirinciuc Vizita de lucru a ministrului Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, Iurie Chirinciuc Vizita de lucru a ministrului Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, Iurie Chirinciuc Vizita de lucru a ministrului Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, Iurie Chirinciuc Vizita de lucru a ministrului Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, Iurie Chirinciuc Vizita de lucru a ministrului Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, Iurie Chirinciuc
Foto: Ina Landa


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *