Prăjitura beţivană

prajitura betivanaIngrediente:
blatul: 300 gr zahăr, 6 linguri apă, 180 gr faină, 6 gălbenuşuri, 1 praf de copt, 1 zahăr vanilat, 1 linguriţă de vin, 1 linguriţă de cacao; crema: 4 gălbenuşuri, 50 gr zahăr, 4 linguri lapte, 2 linguri făină, 2 plicuri zahăr vanilinat, margarină.
Mod de preparare:
Pentru blat: se bat albuşurile spumă şi se adaugă treptat zahărul şi zahărul vanilinat. Tot treptat se adaugă cîte un gălbenuş şi o lingură de apă, apoi praful de copt, o linguriţă de vin şi făina. Compoziția se toarnă în tavă şi se dă la cuptor.
Crema: se amestecă, la foc mic, toate ingredientele, pînă se îngroaşă. Se lasă la răcit, amestecîndu-se din cînd în cînd, pînă se răceşte. La final, se pune un cub de margarină și se amestecă pînă devine o cremă fină.
Se însiropează blatul şi se întinde crema deasupra. Peste cremă se adaugă glazura preparată din 6 albuşuri, care se bat pe aburi cu 300 g de zahăr pudră.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *