În pas cu progresul | Laboratoare moderne pentru liceeni

Imagine simbol

Imagine simbol
Imagine simbol

Orele de fizică vor fi mai atractive pentru elevii de la Liceul ”Mihail Sadoveanu” din Călărași. Asta, deoarece instituția are un laborator de fizică nou, dotat cu utilaj modern și echipament performant, conform ultimelor standarde în domeniul educației.
La începutul lunii februarie, Ministerul Educației a oferit setul de echipament, obținut într-un proiect finanțat de Ambasada Coreii de Sud.
”Am aplicat, alături de alte 60 de instituții de învățămînt din Republica Modlova. Am avut norocul să ne regăsim printre cei zece cîștigători”, ne-a spus Valeriu Gorincioi, directorul liceului.
Setul de echipament conține dispozitive hardware și suport software (denumiri sofisticate, nu?), necesare creării laboratoarelor digitale de fizică. E vorba de ”un terminal electronic și niște senzori”, a specificat directorul. Probabil, profesorii de fizică știu ce înseamnă aceasta.
Valeriu Gorincioi a menționat că acest echipament va putea fi utilizat și în alte laboratoare, doar că va trebui să achiziționeze și alți senzori. La ora actuală, echipamentul va fi utilizat pentru predare, experimente şi lucrări practice în cadrul orelor de fizică, chimie, biologie, geografie și chiar ecologie. Ca să facă față tehnologiilor de ultimă oră, profesorii vor participa la o serie de instruiri.
”Graţie tehnologiilor avansate, elevii vor avea posibilitatea să verifice cunoştinţele teoretice acumulate la ore şi să înţeleagă mai bine corelaţia acestora cu fenomenele reale”, a mai explicat directorul, după care a adăugat: ”Societatea merge înainte, se modernizează și noi trebuie să fim în pas cu ea. Nu mai putem rămîne la acele eprubete cu care se făceau înainte experimentele. Datorită noilor echipamente, elevii vor înțelege mai bine tainele fizicii, dar și ale celorlalte obiecte”.
De echipamente similare au mai beneficiat trei licee din Chișinău și cîte unul din Soroca, Hîncești, Cantemir, Bălți și Dubăsari. Fiecare echipament costă circa 2 mii de euro. Dotarea laboratoarelor s-a desfăşurat în cadrul proiectului „Smart Classroom” implementat de către Ministerul Educaţiei şi Asociaţia Naţională a Companiilor din Domeniul TIC, cu susţinerea Agenţiei Coreene de Cooperare Internațională.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *