Ceaiul de ghimbir – ideal pentru sănătate

Imagine simbol: nadin-style.md

Imagine simbol: nadin-style.md
Imagine simbol: nadin-style.md

Ghimbirul este o rădăcină cunoscută pentru proprietățile sale curative, care îmbunătățește funcțiile digestive și are un efect termogen, accelerînd metabolismul, fapt ce duce la pierderea în greutate.
Combinația de ghimbir și lămîie este populară în întreaga lume, datorită faptului că detoxifică organismul, combate colesterolul „rău”, împiedică retenția de apă și grăbește procesul de slăbire. Ceaiul de ghimbir și lămîie are efecte miraculoase pentru sănătate.
Cum se prepară: Tăiați ghimbirul în bucăți mari sau dați prin răzătoare. Puneți într-un ceainic sau termos 2 linguri de ghimbir, 1 linguriță de ceai verde, 2 linguri de suc de lămâie, 1 linguriță de miere și mentă (la doirnță). Adăugați apoi 1,5 pahare de apă fierbinte. Lăsațisă se infuzeze 30 de minute, apoi serviți-l cu plăcere.
Notă: Nu este indicat să fie consumat înainte de culcare, deoarece are proprietăți tonice puternice.
Ceaiul de ghimbir: efecte surprinzătoare
O cană cu ceai de ghimbir pe zi contribuie la combaterea problemelor respiratorii si la diminuarea stresului , are un puternic efect antiinflamator şi întăreşte imunitatea organismului. Ghimbirul are aproape 500 de compuşi identificaţi. Ceaiul e ghimbir ajută la digestie. Consumat zilnic, poate preveni apariţia balonării.
Infuzia de ghimbir este indicată în tratarea bolilor parazitare. Calmează greţurile matinale, care apar la unele femei însărcinate, se consumă o cană de ceai de ghimbir la două zile.
Ceaiul de ghimbir este excelent şi pentru o bună circulaţie a sîngelui, previne formarea cheagurilor şi ajută la transportul oxigenului şi asubstanţelor nutritive către toate organele vitale din corp. Ajută în răceli şi gripe.
Deci, ghimbirul vă va surprinde prin gustul deosebit şi efectele benefice pentru sănătate.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *