Un club al femeilor

În fotografie: Ședința din 21 ianuarie a Clubului femeilor din Bravicea

În fotografie: Ședința din 21 ianuarie a Clubului femeilor din Bravicea
În fotografie: Ședința din 21 ianuarie a Clubului femeilor din Bravicea

Își doresc să fie un exemplu demn de urmat
Lucrurile s-au clarificat: femeile din Bravicea au un club al lor. Este decis deja!
Punctul pe I a fost pus la 21 ianuarie, cînd, la Biblioteca publică din sat, ”George Munteanu”, au venit circa 20 de femei. Au venit pentru a discuta despre ceea ce au de făcut. Clubul femeilor din Bravicea a devenit realitate.
Anterior, la finele anului trecut, a avut loc o ședință de probă. Acum, însă, lucrurile au pornit pe un nou făgaș.”Pot spune că a fost un succes, luînd în considerare numărul de femei care s-au adunat”, a declarat pentru ”Expresul” Angela Zatic, directoarea bibliotecii, dar și inițiatoarea clubului.
Întîlnindu-se, doamnele au schițat un plan de activitate pentru primul semestru al anului curent. Au discutat despre problemele existente în comunitate, au încercat să găsească și cele mai bune soluții la ele. ”Chiar dacă multe dintre membrele clubului nostru au trecut de vîrsta tinereții, cu toate își doresc o schimbare, își doresc să fie un exemplu demn de urmat de tinerii din localitate”, a specificat Angela Zatic.
Potrivit dînsei, un club al femeilor este foarte binevenit în orice localitate, inclusiv la Bravicea. Activitățile care urmează să fie desfășurate aici vor fi dintre cele mai diverse.
Astfel, se planifică și instruiri în domeniul tehnologiilor informaționale, și întîlniri de suflet cu invitați speciali, și implicarea în soluționarea problemelor ce vor apărea pe parcurs.
Femeile  din Bravicea și-au pus în gînd să monteze și o piesă de teatru. În calitate de regizor se va produce Emilia Ţărnă, muzeograf la muzeul satului. ”M-am oferit să ajut la organizarea unui cerc dramatic. În prezent, încercăm să găsim cîteva piese potrivite pentru noi, pe care să le punem în scenă. Vom vedea ce vom reuşi pînă la urmă”, a menționat dînsa.
În altă ordine de idei, Emilia Țărnă a menționat că un club al femeilor este foarte util. ”Fiind toate cu multă experiență de viață, acum au timp pentru sine, au timp să comunice, să-și împărtășească din cunoștințele lor, din experiența lor”, a remarcat dînsa.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *