Semne bune anul are?

Imagine simbol: coreti.ro

Imagine simbol: coreti.ro
Imagine simbol: coreti.ro

Anul 2016 ar putea fi unul foarte bun pentru Spitalul Raional din Călărași, dar și pentru Liceul Teoretic ”Mihai Eminescu” din Ungheni. Asta, pentru că ambele au ajuns în vizorul Agenției de Dezvoltare Centru privind implementarea aici a unor proiecte ce vizează eficiența energetică în clădirile publice.
”Din 53 de fișe de proiecte analizate, au fost elaborate 13 concepte de proiecte posibile, cîte unul în fiecare raion din Regiunea de Dezvoltare Centru. După examinarea acestora, au fost alese cinci concepte de proiecte viabile, în baza cărora au fost elaborate cinci rapoarte. Este vorba despre Liceele: „Mihai Eminescu” din Ungheni,  „Holercani”, raionul Dubăsari, ”Ion Vatamanu” din Strășeni, ”Alexei Mateevici” din Șoldănești, dar și de IMSP Spitalul Raional Călărași.
Cele cinci rapoarte urmează a fi aprobate de Consiliile locale, după care va urma etapa de identificare a surselor de finanțare pentru elaborarea documentației tehnice și nemijlocit pentru realizarea proiectelor”, se menționează într-un comunicat de presă al Agenției de Dezvoltare Centru.
Totodată, e posibil să înceapă reabilitarea unor drumuri ce vor lega, într-un final, cele trei raioane: Ungheni, Călărași, Nisporeni.
Potrivit aceluiași comunicat, au fost identificate 12 coridoare principale de drumuri regionale și locale. Dintre acestea, patru coridoare  au fost preluate spre finanțare de proiectul Băncii Mondiale. De notat că două vizează regiunea noastră. Este vorba de traseul Cornești – Sinești – Cornova – Onișcani – Răciula, cu lungimea totală de 52,7 km, care va conecta raioanele Ungheni și Călăraşi. Al doilea traseu este: Pîrlița – Bălănești – Seliște, cu lungimea totală de 40,90 km, ce va conecta raioanele Ungheni și Nisporeni. Urmează ca Banca Mondială să înceapă finanțarea, dar asta se va întîmpla numai după ce în R.Moldova se va instala un mediu investițional favorabil și sigur.
Și la capitolul aprovizionare cu apă și canalizare sînt vești bune, dar numai pentru raioanele Călărași și Ungheni. Despre proiectele din acest domeniu vom vorbi în una din edițiile următoare ale ”Expresului”.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *