Pentru Anton de la Antonio și altă lume bună

În fotografie: Anton Mardare

În fotografie: Anton Mardare
În fotografie: Anton Mardare

Anton Mardare, băiețelul, în vîrstă de nouă ani, din Ungheni, care suferă de hipoacuzie bilaterală și despre care am scris în ultima ediție a Expresului din anul trecut, va avea un aparat auditiv performant.
Minunea s-a întîmplat neașteptat de repede. Banii au fost adunați cît ai clipi din ochi și asta, grație campaniei de caritate, inițiată, tradițional, la final de an, de către ziarul ”Expresul” în parteneriat cu Camera de Comerț și Industrie (CCI), filiala Ungheni.
Primul care s-a grăbit să-l ajute pe Anton a fost chiar directorul CCI Ungheni, Serghei Cladco. Dînsul a scos din buzunarul propriu două mii de lei și i le-a oferit cu drag familiei lui. Și un om de afaceri italian, Antonio Dangelo, rezident al CCI, filiala Ungheni, s-a declarat disponibil să-l ia sub aripa sa pe băiețel. Imediat ce i-a auzit prenumele, antreprenorul a sărit din loc, scoțînd din buzunar 250 de euro pe care i-a donat pentru o cauză nobilă. A doua zi, și-a exprimat dorința să-l viziteze personal pe băiat.
Am mers împreună, pentru a-i transmite banii adunați. Întîlnirea dintre cei doi a fost una cu adevărat emoționantă. Chiar dacă Anton nu prea înțelegea ce-i spunea tizul său italian, îmbrățișările fierbinți ale lui Antonio Dangelo au ajuns la inima copilului. Cei doi s-au împrietenit imediat, iar omul de afaceri i-a promis că îi va îndeplini orice dorință.
Pentru început, s-a oferit să-l ajute să beneficieze de un consult medical peste hotare. ”Medicina din Moldova este cu 20 de ani în urmă față de cea din Italia. Eu aș putea să vă ajut să ajungeți la un medic bun acolo”, i s-a adresat dînsul mamei băiatului, Svetlana.
Deocamdată, pe 11 ianuarie, Anton a fost programat pentru o audiogramă la Chișinău, astfel că atunci va fi clar care este starea lui de sănătate și de ce are nevoie pentru a auzi. Cu siguranță, va avea parte de două aparate auditive bune, căci, iată, banii au fost adunați. Unde mai pui că, la doar cîteva zile după această întîmplare, la ”Expresul” au mai ajuns 100 de euro pentru Anton. Au venit de la Rodica Tofan, o ungheneancă stabilită în Franța.
La rîndul său, mama lui Anton, Svetlana Mardare, a fost foarte emoționată de gestul acestor oameni cu suflet mare, mulțumindu-le pentru generozitatea de care au dat dovadă.
P.S. Mulțumim Mariei Calchei, directoarea Centrului ”Casa pentru toți”, cu ajutorul cărei l-am identificat pe Anton Mardare.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *