Oameni care ne-au impresionat în 2015

Oameni care ne-au impresionat în 2015Am răsfoit fiecare filă a ”Expresului” din 2015, ne-am amintit de oamenii care au perseverat, care au muncit, care s-au autodepășit. Au fost mulți. Foarte mulți. Unul mai bun decît altul. Nu a fost simplu să stabilim un top. Un top al persoanelor care ne-au impresionat în mod special în anul care a trecut.
Cu siguranță, fiecare dintre acești oameni e un exemplu demn de urmat.
CĂLĂRAȘI
Constantin DODON
Constantin DODON,
cel mai în vîrstă locuitor al raionului Călărași
A împlinit, la 14 septembrie, 103 ani. S-a născut și a trăit toată viața la Vărzăreștii Noi. Ne-a impresionat prin optimismul său, dragostea de viață, simțul umorului. E mulțumit cu ce are, nu-și plînge de milă și nu așteaptă, vorba vine, ”daruri de la natură”.
 
Viorel GODOVANIUCViorel GODOVANIUC,
profesor de educație fizică la Gimnaziul Bravicea
Împătimit de turismul montan, perseverează și tot perseverează. Pe 6 iulie, a cucerit vîrful Mytikas de pe muntele Olimp, cel mai înalt vîrf din Grecia (2918,80 metri) şi al doilea din peninsula balcanică. Pentru curaj și profesionalism – jos pălăria!
 
Petru SORICIPetru SORICI,
primar de Nișcani
Un alt fel de primar, cu o pasiune de nota zece. Dînsul a pus începutul unei livezi cu pomi exotici care, cine știe, peste ani, îi va aduce nu doar satisfacție, ci și faimă. În timp ce mulți primari se plîng de lipsa timpului, Petru Sorici, iată, găsește timp și pentru pasiunea sa.
 
Valentina STRATANValentina STRATAN,
specialist tineret și sport la Primăria Călărași
Inițiative peste inițiative, idei peste idei – asta o caracterizează. Ar putea adopta un stil de viață mai comod, ca mulți dintre funcționarii publici. Nu poate, se vede. Tinerii Călărașiului o înaripează. Cu siguranță, și ea îi înaripează pe ei.
 
NISPORENI
Gheorghe BARGANGheorghe BARGAN,
șeful Secției securitate publică a Inspectoratului de Poliție Nisporeni
Prin felul său de a fi, a  schimbat stereotipuri, a lichidat prejudecăți. Inteligent, deschis spre nou, comunicabil – iată imaginea polițistului, pe care a creat-o în activitatea sa de zi cu zi. Mai mulți ca el și atunci ne vom simți cu toții mult mai bine.
 
Tatiana COCIUTatiana COCIU,
directoarea grădiniței ”Povestea” din Nisporeni
Cu bani sau fără bani, merge înainte, implementează proiecte, învață în permanență și-i învață pe cei din jurul său, oferă modele și preia experiențe. A transformat grădinița pe care o conduce într-o adevărată poveste. O poveste de succes.
 
Elena DOBZEUElena DOBZEU,
directoarea Liceului ”Prometeu” din Grozești
De bună voie și nesilită de nimeni, a renunțat să mai candideze la funcția de primar al satului și asta, în timp ce zeci de alți primari s-au îmbulzit pentru a obține un nou mandat. Cu toate acestea, problemele satului îi sînt aproape și se implică ori de cîte ori e necesar.
 
Vitalie LAZĂRIVitalie LAZĂRI,
directorul Incubatorului de Afaceri
La un an de la deschidere, Incubatorul de afaceri din Nisporeni a ajuns printre cele mai active și performante instituții de acest gen din Republica Moldova. Meritul îi aparține, cu siguranță, lui Vitalie Lazări, omul care stă la cîrma Incubatorului chiar din prima zi.
 
UNGHENI
Lidia COVALILidia COVALI,
directoarea Liceului ”Vasile Alecsandri” din Ungheni
Omul potrivit la locul potrivit. Indiscutabil, afirmația se referă la Lidia Covali. Într-un an, dînsa a reușit cît alții în zece. Schimbarea este evidentă. Mai curat, mai amenajat, mai elegant. E vorba despre aspectul celor două edificii. Și mai atractiv. Liceul la general.
 
Victor CRUDUVictor CRUDU,
caricaturist, angajat al Muzeului de istorie și etnografie Ungheni
Umorul și talentul său este incontestabil. La fel ca și modestia, care dă peste margini. În 2015, am descoperit un alt Victor Crudu, preocupat de valorile naționale, de istorie, de tradiții. Nu așteaptă ,aude și lauri. Își îndeplinește, pur și simplu, misiunea.
 
Vera GOLANVera GOLAN,
primarul satului Rădenii Vechi
A avut curajul s-o ia de la capăt la o vîrstă la care foarte mulți se gîndesc doar la pensie și se plîng pe bătrînețea lor. A candidat la funcția de primar, a cîștigat din prima și s-a pus pe treabă.  E mai tînără decît mulți care se laudă că au 30 sau 40 de ani.
 
Vadim NEGARĂVadim NEGARĂ,
antreprenor din Pîrlița
Țintuit într-un scaun cu rotile de mai bine de 20 de ani, a avut puterea și tăria de caracter să meargă înainte, să nu se lase bătut și să nu cerșească milă. A demonstrat cu vîrf și îndesat că se poate, că omul e făuritorul propriei vieți.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *