Motiv de mîndrie: avem 400 de ediții de ”Expresul”!

Foto: Natalia Junghietu

Foto: Natalia Junghietu
Foto: Natalia Junghietu

Iată că am ajuns la cea de a 400 ediție a ”Expresului”. E mult? E puțin? Ce se ascunde după această, zicem noi, performanță?
Le-am solicitat răspunsul unor oameni inițiați în ale presei. Iată ce ne-au zis.
Angela ZATIC, șefa Bibliotecii publice ”George Munteanu” din Bravicea, Călărași. La finele anului trecut, a început editarea unui ziar local, ”Curierul de Bravicea”.
”Este o muncă enormă!”
Noi sîntem la a treia ediție a ”Curierului de Bravicea”, așa că am reuşit deja să-mi dau seama cum e să lucrezi asupra unui ziar. Dar 400 de ediții… Este o muncă enormă! Nopţi nedormite, gînduri încîlcite, uneori – iluzii deşarte, prieteni adevăraţi, colegi receptivi, spirit de echipă, insistenţă, multe telefoane şi e-mailuri, promisiuni deşarte, nelinişte sufletească, oameni şi destine, bucuria apariţiei unui produs, calitatea de a fi util oamenilor, foarte mult suflet … Sînt doar cîteva ingrediente care fac un ziar să apară. Felicitări!
Iată că am ajuns la cea de a 400 ediție a ”Expresului”. E mult? E puțin? Ce se ascunde după această, zicem noi, performanță?
Le-am solicitat răspunsul unor oameni inițiați în ale presei. Iată ce ne-au zis.
Vera BURLACU, profesoară de limba română la Liceul ”Vasile Alecsandri” din Ungheni. De peste 20 de ani este alături de tinerii care muncesc asupra revistei liceale ”Noua generație”.
” Îmi place mult tot ceea ce faceți!”
În spatele acestor 400 de ediții nu poate fi decît o muncă titanică și un adevăr mare, spus de echipa redacțională. Am simpatizat dintotdeauna acest ziar. Vă citesc cu drag de fiecare dată. În zilele de vacanță, pe care le-ați avut recent, am avut impresia că nu-mi ajunge aer. Sînteți o echipă de invidiat și fără voi, fără munca voastră de zi cu zi, Ungheniul ar fi mai sărac.
Sînteți oamenii potriviți la locul potrivit, cei care ne țineți coloana vertebrală, bravo! Știu că ați primit multe diplome, multe premii pe parcursul anilor în care ați editat ”Expresul”. Le-ați meritat. Îmi place mult tot ceea ce faceți. Vă felicit!
Grigore DRĂGAN, epigramist din Nisporeni. A cochetat mereu cu presa, deși nu a fost niciodată angajat al vreunui ziar.
”Prefer să citesc ”Expresul” decît să citesc soției sau soacrei morală”
În spatele a 400 numere de ziar stă, în primul rînd, o muncă enormă, multe clipe plăcute și mai puțin plăcute, fiindcă munca de ziarist, din cîte înțeleg eu, nu-i ușoară. Dar cred că totdeauna este loc pentru mai bine, astfel că urmează să vă mai perfecționați, să îmbunătățiți calitatea publicației. Am observat că ziarul este realizat, aproape în totalitate, de către angajați. Ar fi binevenit – și ziarul ar avea numai de cîștigat – să aveți mai mulți ”corespondenți netitulari”. Ar fi mai largă și aria de informație. În prezent, vă axați, de multe ori, pe unele și aceleași subiecte, iar lumea, cred eu, e curioasă și ar vrea să afle noutăți ”fulger”, inclusiv despre omoruri și alte întîmplări, căci ziarul trezește curiozitate și prin asta. Ar fi bine să aveți mai multe materiale și mai concise, ca omul să aibă de unde alege. Oricum, eu prefer să citesc ”Expresul” decît să citesc soției sau soacrei morală.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *