Metode de lărgire a pantofilor

Imagine simbol: www.komodos.ro

Imagine simbol: www.komodos.ro
Imagine simbol: www.komodos.ro

Încălțămintea din piele naturală este de departe cea mai bună alegere cînd vine vorba despre confortul picioarelor. Dar ce te faci cînd o încalți și îți dai seama că te strînge? Iată cîteva trucuri prin care poți lărgi ușor încălțămintea.
Poartă pantofii cu șosete groase. După ce-i cumperi, evită să-i porți direct afară. Indicat ar fi să porți pantofii prin casă, cu șosete groase, care ajută pielea să se lărgească fără să deformeze designul pantofilor.
Încălzește pielea cu foehnul. Încalță pantofii (cu tot cu șosete groase) și încălzește-i cu foehnul. Așteaptă ca pielea să se răcească, apoi încalță pantofii fără șosete.
Înmoaie pielea cu spirt. Acesta este, probabil, cel mai cunoscut truc de lărgire a încălțămintei din piele naturală. Sub acțiunea alcoolului, pielea va deveni mai flexibilă și mai moale.
Încearcă trucul cu cartoful. Curață doi cartofi medii și introdu-i în pantofi pentru cîteva ore sau peste noapte. A doua zi vei putea purta pantofii preferați fără să te strîngă.
Umple pantofii cu hîrtie. Mototolește hîrtie de ziar și întrodu cîte un ghemotoc în fiecare pantof. E posibil ca pielea să nu se lase dupa prima încercare, ceea ce înseamnă că trebuie să repeți trucul cîteva zile la rînd.
Încălțămintea din piele întoarsă este mai pretențioasă, dar poți încerca unul dintre următoarele trucuri: poartă pantofii cu șosete groase, introdu în pantofi hîrtie și ține-i astfel peste noapte, încălzește pielea cu foehnul, în timp ce ești încalțată. Reține faptul că pielea întoarsă se poate păta foarte ușor, de aceea îți recomandăm să nu încerci să-ți lărgești pantofii cu alcool sau aburi.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *