După drumuri, urmează stadionul

Stadionul central din Nisporeni. Imagine: albasat.md

Stadionul central din Nisporeni. Imagine: albasat.md
Stadionul central din Nisporeni.
Imagine: albasat.md

Pentru raionul Nisporeni, anul 2015 a fost unul foarte bun din punct de vedere investițional. Declarația îi aparține președintelui raionului, Ion Arteni, și a fost făcută pentru ”Expresul” în ajun de an nou.
”E suficient să mergi pe drumurile raionului și imediat îți apare în față un tablou plăcut ochilor, mai ales pentru șoferi. Am în vedere drumurile care, în mare parte, au fost reparate”, a specificat oficialul. Potrivit dînsului, situația s-a schimbat simțitor la acest capitol. ”Este o ușurință și facilitate pentru toți cetățenii atunci cînd căile de circulație sînt comode și corespund rigorilor actuale”, a explicat Ion Arteni.
Acum cîțiva ani, raionul Nisporeni se număra printre lideri la numărul drumurilor de proastă calitate și multă lume nici măcar nu risca să pornească la drum. Situația a fost remediată, astfel că președintele are toate motivele să fie mîndru de această realizare.
Referindu-se la prioritățile anului 2016, Ion Arteni a menționat că-și dorește o dezvoltare mult mai energică a domeniului sport și turism. ”Ne dorim să renovăm stadionul central din orașul Nisporeni. Este un obiect de valoare națională, rar întîlnit în Republica Moldova. Terenul de fotbal, construcțiile auxiliare, sala de sport… Vrem să le reabilităm, ca să fie posibilă acolo practicarea sportului, organizarea de competiții sportive”, a spus dînsul.
Fiind întrebat dacă s-au făcut niște calcule preliminare, pentru a ști exact de ce sumă de bani ar fi nevoie în acest scop, președintele a răspuns: ”Intenția noastră este serioasă, noi vom invita specialiștii de la o instituție de proiectare, care urmează să ne spună ce volum de lucrări trebuie efectuat și, totodată, cît vor costa acestea. Mizăm pe fondurile naționale, pe fondul de dezvoltare regională”.
De notat că Nisporeniul este unul dintre puținele raioane care acordă o atenție sporită sportului. De ani buni, aici sînt educați campioni naționali și chiar europeni la haltere. A revenit în forță, în 2015, echipa de fotbal ”Speranța”, care a devenit, în scurt timp, revelația Campionatului național la fotbal, Divizia A.
”Raionul Nisporeni are astăzi potențial, are echipe de sportivi, care se prezintă foarte bine în cadrul competițiilor naționale și internaționale. Ar trebui să-i favorizăm, să le oferim sprijinul necesar și condiții adecvate pentru antrenamente”, a mai spus, la final, președintele Ion Arteni.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *