Crapă răbdarea. A tuturor!

În fotografie: Stop-cadru de la protestul de la Nisporeni din 12 ianuarie
În fotografie: Stop-cadru de la protestul de la Nisporeni din 12 ianuarie

De la Publika TV citire:
Oameni din toată ţara îi cer preşedintelui Nicolae Timofti să desemneze candidatul pentru funcţia de premier, propus de noua majoritate parlamentară, ca să pună capăt crizei politice care duce ţara spre prăpastie. Zeci de oameni, în frunte cu preşedintele raionului Nisporeni, au ieşit în centrul oraşului pentru a-şi striga nemulţumirile.
”Solicităm de a fi numit cît mai urgent candidatul pentru funcţia de premier pentru a-şi desemna un cabinet de miniştri. Vrem o guvernare puternică, o guvernare care să scoată ţara din criză, să o ducă pe calea europeană”, a menţionat preşedintele raionului Nisporeni, Ion Artene.
Sătui de criză, oamenii i-au cerut şefului statului să desemneze candidatul propus de noua majoritate parlamentară: ”Ne-am săturat de atîta criză, ne-am săturat de atîta haos. Vrem o ţară normală, vrem un trai decent aici, la noi acasă, în ţărişoara noastră, un cuib de rai”.
Cetăţenii au scris şi pe pancarte cîteva slogane: ”Vrem Guvern acum, nu şomeri în drum”; ”Vrem premier!”; ”Vrem Guvern stabil”.
Concluziile internauților:
Petru Terguță: În sfîrșit, Nisporeniul a fost ridicat la rang de țară. Demult era timpul, cum s-ar spune. Totuși, ”zeci de oameni” îmi pare oleacă exagerat și chiar obijduitor. ”Cîțiva” era suficient și chiar destul de reprezentativ.
Sergiu-md: Cînd, anul trecut, Platforma DA a adunat în PMAN 50-100 mii de cetățeni, Marian Lupu a zis ca asta nu e toată Moldova și nici de gînd să-i asculte. Acum, 20 de oameni pentru ei e ”toată Moldova” și repede trebuie de îndeplinit doleanțele lor.
Apropo
Potrivit site-ului moldovacurata.md, președintele raionului Nisporeni, membru al PDM, a donat partidului o treime din venitul anual al familiei sale în ultimele două campanii electorale. ”Astfel, în campania pentru alegerile parlamentare din 30 noiembrie 2014, Ion Artene, care era atunci șeful Oficiului Cadastral Teritorial Nisporeni, dona 10 mii de lei. În campania electorală din 14 iunie 2015, atunci cînd au avut loc alegeri locale, Ion Artene a fost mai generos cu partidul, care avea să-l propună la funcția de președinte de raion. De această dată a donat 50 de mii de lei, practic jumătate din salariul său anual”, menționează sursa citată.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *