Nu le pasă de banii lor, dar le pasă de drumuri și iluminare

Imagine simbol: jurnal.md

Imagine simbol: jurnal.md
Imagine simbol: jurnal.md

Călărășenilor nu le prea pasă unde și pentru ce se cheltuiesc banii lor. Cel puțin, așa arată rezultatele unui sondaj de opinie, realizat la Călărași în luna august de către o companie specializată, în cadrul Proiectului de Susținere al Autorităților Publice Locale.
Nici unul dintre cei intervievați nu a putut spune care ar fi bugetul anual al orașului. Mai mult ca atît, pentru cei mai mulți dintre ei este mai puțin important sau chiar deloc important să se implice în procesul de elaborare și aprobare a bugetului anual. Doar 2% dintre respondenți au afirmat că știu cum au fost cheltuiți banii publici în anii precedenți.
În schimb, ei pot spune mai multe despre drumuri, iluminare, apă și canalizare. Astfel, marea majoritate este nemulțumită de întreținerea și reparația străzilor din orașul Călărași. În ceea ce privește transportul public, părerile s-au împărțit. O parte au declarat că sînt mulțumiți de amabilitatea conducătorilor, iar alții – de regularitatea și frecvența efectuării curselor.
Toți respondenții ce beneficiază, la ora actuală de apă și canalizare  (77% au conectare la apeduct) au spus că sînt satisfăcuți de calitatea apei furnizate, de faptul cum se soluționează problemele apărute în procesul furnizării, dar și de activitatea subdiviziunii care întreține apeductul. Oamenii s-au declarat mai mult satisfăcuți decît nesatisfăcuți de iluminarea străzilor.
S-au declarat mulțumiți, majoritatea călărășenilor, de serviciile prestate de administrația publică locală, de prestația angajaților primăriei în cazul solicitărilor efectuate și, în special, în cazul obținerii unei audiențe la vreun funcționar.
De asemenea, cea mai mare parte dintre ei au spus că sînt satisfăcuți de condițiile de acces în primărie, pornind de la posibilitatea de a parca mașina și terminînd cu amenajarea spațiilor de așteptare.
Sondajul a fost efectuat pe un eșantion de 256 de persoane, avînd o marjă de eroare de 6%.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *