În ospeție la ”Casa părintească”

muzeul „Casa părintească”Muzeul ”Casa Părintească” din Palanca a adunat, la început de decembrie, turiști din toate colțurile Republicii Moldova. Motivul a fost unul convingător: potențialul turismului călărășean.
În acea zi, de 4 decembrie, aici s-a desfășurat o conferință, axată pe domeniul turismului călărășean și oportunitățile pe care le prezintă. A fost organizată, totodată, și o expoziție-iarmaroc, la care s-au regăsit bucate tradiționale, specifice zonei respective, obiecte de artizanat, dar și cadouri de Crăciun.
Potrivit Elenei Scobioală, reprezentantă a Mișcarii Ecologiste din Moldova, conferința ”Turismul călărășean – între potențial local și șansa fondurilor europene”, a constituit punctul final al proiectului ”Rute culinare – înregistrarea și promovarea produselor locale din raionul Călărași”, realizat grație susținerii financiare a Ministerului Afacerilor Externe din Polonia prin Programul Polish Aid, acordată Fundației pentru Dezvoltarea Politicilor din Polonia și partenerilor săi locali: Mișcarea Ecologistă din Moldova și Casa Părintească.
Discuțiile au fost pe cît de interesante, pe atît și de utile, acestea axîndu-se, în mod special, pe provocările și soluțiile în promovarea și dezvoltarea potențialului tursitic.
Cei prezenți la eveniment au avut posibilitatea să facă și un tur al locațiilor turistice din raion. Este adevărat, a fost un tur imaginar, dar impresionant. Și asta, datorită unei hărți realizate în cadrul proiectului respectiv. În prim-plan a fost adus patrimoniul cultural pe care îl are Călărașiul.
La eveniment au fost prezenți reprezentanți ai autoritățile publice locale și raionale, producători locali, meșteri populari și grupuri de inițiativă din Călărași.
Și participanții, și vizitatorii au avut parte de diverse activități și surprize. De notat că expoziția-iarmaroc a fost cu adevărat de Crăciun, cu foarte multe produse nu doar autohtone, ci și ecologice. În plus, a avut loc și un master-clas de croșetare, destinat copiilor.
Gazda evenimentului i-a întîmpinat pe oaspeți cu cele mai bune ceaiuri, din plante culese pe de cîmpurile din preajmă, cu fructe uscate și vinuri aromate.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *