Din… 4 kilograme de paste făinoase

brad ungSă nu credeți că e vorba de ceva bucate de Revelion. Nu. E vorba de un brad de toată frumusețea, confecționat de elevii clasei a VIII-a B de la Liceul ”Gheorghe Asachi” din Ungheni. Ideea i-a aparținut Silviei Ungureanu, care s-a inspirat din internet.
”La început, ne-a părut că va fi simplu să încleiem niște paste pe un con, apoi să le colorăm cu vopsea aurie. Nu a fost așa. Am muncit trei zile la acest brad”, ne-a spus domnișoara, specificînd că au avut nevoie de patru kilograme de pase, ca să realizeze un brăduț cu înălțimea de 40 de centimetri. Dar efortul a meritat. Asta, pentru că anume acest brăduț a fost declarat cel mai original în cadrul unei expoziții, organizate la liceu. Peste 170 de brăduți, mai mari, mai mici, mai pufoși, de toate culorile, unul mai frumos decît altul, confecționați din diferite materiale au fost expuși la acea expoziție, pe 22 decembrie.
”An de an, copiii se străduiesc să creeze brăduți cît mai frumoși și ingenioși, astfel că, de fiecare dată, avem ce admira”, a menționat Maria Buruiană, director adjunct pe educație la liceu. Deși s-a arătat încîntată de lucrările elevilor, dînsa și-a exprimat regretul că, după finalizarea concursului, brăduții, de obicei, sînt lăsați de izbeliște și nimeni nu mai are nevoie de ei. ”Ar fi bine să fie organizat vreun tîrg al pomilor de Crăciun în oraș, unde elevii să-și poate vinde creațiile lor”, a opinat Maria Buruiană.
Expoziția-concurs de brăduți de Crăciun a făcut parte dintr-un șir de evenimentre dedicate sărbătorilor de iarnă care au loc tradițional la Liceul ”Gheorghe Asachi”.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *