”Curierul de Bravicea” a pornit la drum

pag. 1”Niciodată nu mi-am închipuit că este atît de greu să faci un ziar”, asta a recunoscut Angela Zatic, directoarea bibliotecii ”George Munteanu” din Bravicea, ea și proaspăt redactor – șef al ziarului ”Curierul de Bravicea”, care a fost scos de sub tipar chiar în aceste zile.
Primele 200 de exemplare deja au ajuns în casele oamenilor. E o publicație în care sătenii se vor regăsi cu siguranță, căci în cele 16 pagini ale sale sînt abordate cele mai importante subiecte pentru comunitate, începînd cu practicile de succes și exemplele demne de urmat și terminînd cu informații din sport și sănătate.
Chiar dacă nu a fost simplu deloc, echipa redacțională, formată din 24 de membri, nu are de gînd să dea înapoi. Vor merge înainte, pentru a informa localnicii, pentru a descoperi noi istorii, pentru a scoate la iveală problemele, dar și a găsi soluțiile.
”Ne interesează mult ce va spune lumea despre ziarul nostru. Sîntem nerăbdători să le aflăm părerea, dar, mai întîi, îi lăsăm să citească”, a spus Angela Zatic, după  care a specificat că-și dorește ca acest ziar să devină și o punte de legătură între bravicenii plecați peste hotare și cei rămași acasă, căci va exista și varianta online a publicației. Își dorește să facă transparență și în activitatea administrației publice locale, să consolideze parteneriatele existente și să creeze altele noi. ”E nevoie de un ziar local, pentru ca oamenii să fie mai activi din punct de vedere civic”, a concluzionat dînsa.
”Curierul de Bravicea” a fost distribuit de către un… curier, urcat pe bicicletă. E o bicicletă achiziționată anume în acest scop.
De notat că și editarea ziarului, și achiziționarea bicicletei fac parte din proiectul ”Este ziarul tău. Informează-te și implică-te!”, implementat grație serviciului ”Novateca”, care a și oferit un suport financiar în valoare de 18 mii de lei. Urmează să apară, per total, șase ediții lunare.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *