Autostrada Moldova – Transilvania, care ar ajunge și la Ungheni, reintră în calcul

Imagine: mold-street.com

Imagine: mold-street.com
Imagine: mold-street.com

O autostradă până la hotarul Moldovei reintră în calcul și ar putea fi totuși construită după ce proiectul a fost exclus din master planul de transport al Guvernului României.
Despre faptul că în maxim zece zile, va fi prezentat un plan mai detaliat în acest sens, a vorbit premierul României, Dacian Cioloș, scrie mold-street.com, citat de UNIMEDIA.
Acum un an a fost semnat și un memoriu prin care se cere realizarea autostrăzii Moldova-Transilvania. Pe lângă faptul că îmbunătățirea infrastructurii auto ar reprezenta un imbold puternic pentru dezvoltarea economică a regiunii, autorii memoriului își argumentau poziția și prin impactul unei autostrăzi  asupra Republicii Moldova.
„Autostrada Moldova-Transilvania este de o importanță capitală în vederea apropierii Republicii Moldova de Europa și un factor determinant în procesul integrării acesteia în UE. Cerem, împreună cu celelalte patru milioane de locuitori ai regiunii, convocarea de urgență a Comitetului de elaborare și monitorizare a Master Planului General de Transport în vederea includerii în varianta finală a acestuia, printre proiectele prioritare ale României, a autostrăzii Moldova-Transilvania”, se menționează în Memoriu.
Autostrada trebuie să urmeze traseul Târgu-Mureș – Ditrău – Târgu-Neamț – Iași – Ungheni. Costurile acesteia se ridică la 9 miliarde de euro potrivit unor estimări și la 6,1 milioane euro potrivit calculelor Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România. Întreaga autostradă trebuie să măsoare 310,3 kilometri fiind întinsă pe trei tronsoane.
Deși este devreme de vorbit despre autostrada Iași-Ungheni ca despre o certitudine, există temeiuri ca aceasteia să-i fie acordate mai multe șanse de către Guvernul Cioloș.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *