E pe ducă și anul 2015

Lucia BacaluParcă mai ieri scriam: iată că a mai trecut un an. Și din nou sînt nevoită să scriu aceeași frază. E pe ducă și anul 2015.
Să ne bucurăm? Să ne întristăm?
Eu m-aș bucura, pentru că, iată, scăpăm, de un an negru în istoria Republicii Moldova. Poate cel mai negru an.
Niciodată, de la 1990 încoace, nu am avut parte de atîta nedreptate, dezmăț, minciună, ură, șantaj, răzbunare. Nu, nu vorbesc de noi, echipa ziarului ”Expresul”. Nu mă refer nici la mine personal. Vorbesc de noi, cei care facem parte din acest popor și am ales să rămînem la noi acasă, în speranța că lucrurile se vor schimba în bine, iar noi vom reuși să punem umărul la această schimbare.
Am reușit? NU. Au pus mîna pe tot și pe toate politicienii noștri mincinoși și corupți.
M-aș bucura de trecerea acestui an, căci, se zice, atunci cînd se închide o poartă, neapărat se deschide alta. Cine știe, poate un an nou ne va aduce vești mai bune.
Eu nu cred că horoscopuri, dar se pare că cei ce glumeau, la început de an 2015, aveau mare dreptate. Venea spre noi Anul Oii. Ei bine, auzisem atunci o avertizare: ”Să n-o facem de-a oaia!”. Uite că am făcut-o. Și mai auzisem atunci: ”Nu dă Doamne să mergem ca oile la tăiat”. Iată că am mers. Miorița din noi s-a transformat într-o adevărată oaie.
Acum, se apropie Anul Maimuței. Parcă văd cum ne vom maimuțări cu toții și nu vom obține nimic. Gorilele de la putere își vor face și în continuare mendrele, iar turma de… maimuțe se va scărpina în… cap.
Dar să vorbim și despre lucruri frumoase. În anul 2015, am fost martorii la multe momente memorabile. Ne-am bucurat pentru oamenii care, în pofida tuturor greutăților, au reușit să obțină ceea ce și-au propus. Am participat la festivaluri, la evenimente culturale de tot felul. ”Expresul”, cel puțin, a încercat să vă aducă în case cît mai mult optimism. Am în față pagina 3 din ediția trecută. Citesc titlurile știrilor de aici: ”Nu le mai este frică de viscole și nămeți”; ”Vor duce un mod de viață sănătos”; ”Au demonstrat că se poate”.  Nu sînt minciuni și nici bîrfe. Este adevărul pur. Încercăm, în aceste vremuri tulburi, să vă aducem în case o rază de soare, un pic de speranță. Așa vom face și în continuare. Deja în anul 2016.
Ediția de azi a ”Expresului” e ultima din anul 2015. Așa cum am promis la început de an, am realizat 48 de numere, ceea ce înseamnă, de fapt, 576 de pagini! V-am relatat despre cele mai importante evenimente, v-am vorbit despre lucruri bune și mai puțin bune, v-am înveselit, v-am făcut să meditați, să vă bucurați, iar uneori – să vă întristați.
Toate fac din viața noastră!
În perioada ce a mai rămas – pînă la 24 decembrie! –  vă îndemnăm să dați fuga la poștă, să vă abonați la ”Expresul” și veți fi la curent cu toate știrile din Călărași, Nisporeni, Ungheni.
Noi vă spunem, deocamdată, pe curînd.
Următorul număr al ziarului va apărea pe 1 ianuarie 2016.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *