Vom plăti mai puțin pentru gaze naturale

Sursa foto: UNIMEDIA

Consumatorii casnici vor plăti mai puţin pentru gaz. Și asta deoarece nu vom mai achita taxa pentru tranzit, care se regăseşte în tarif, scrie UNIMEDIA.
Un proiect de lege în acest sens, elaborat de deputatul liberal-democrat Ştefan Creangă, a fost votat vineri, 20 noiembrie, în două lecturi, în Parlament.
Prin acest document este anulat amendamentul votat în iulie 2014, la propunerea fostului deputat liberal-democrat Simion Furdui, care a dus la dublarea tarifului pentru transportul de gaz.
Potrivit autorului, odată ce documentul va intra în vigoare, ANRE va avea la dispoziție 15 zile ca să micșoreze tarifele.
„Aceast amendament contravine prevederilor internaționale. Necesitatea acestui proiect revine și din modificare tarifelor la gazele naturale. Odată ce va intra în vigoare acest proiect de lege, ANRE va avea la dispoziție 15 zile ca să micșoreze tarifele la gaz”, a declarat Ștefan Creangă.
Potrivit experților economici, documentul votat astăzi în Parlament scoate de pe umerii consumatorilor aproximativ 300 de milioane de lei, bani achitați anual prin tarifele majorate nejustificat.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *