Un parc vechi cu un aspect nou

parc calGata, călărășenii au unde se odihni. O pot face chiar în scuarul central din fața primăriei Călărași. Asta, pentru că, în această săptămînă, lucrările de renovare a parcului au luat sfîrșit.
Arhitectura parcului a fost reabilitată, scările au fost reparate, au fost plantați mai mulți arbori și arbuști, au fost amenajate rampe de acces pentru persoanele cu dizabilități, au fost instalate coșuri de gunoi. Chiar și un scuar al îndrăgostiților a fost amenajat.
Toate aceste lucrări au fost făcute în cadrul proiectului ”Reforma fiscală de mediu”, finanțat de Fondul Global de Mediu și implementat de Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare PNUD.
Potrivit primarului de Călărași, Nicolae Melnic, costul total al proiectului a fost de 240 mii lei, iar contribuția primăriei de 75 mii lei. ”Am avut drept scop îmbunătățirea condițiilor de agrement pentru locuitorii orașului Călărași”, a spus dînsul. Totodată, primarul susține că, pentru ca scuarul să fie sută la sută renovat, mai este nevoie de încă 300 mii de lei, bani necesari pentru pavarea unei suprafețe de 700 metri pătrați. ”Nu avem bani pentru aceste lucrări, dar trebuie să ne gîndim de unde să-i aducem”, a făcut dînsul o remarcă.
Scuarul din centrul orașului are 40 de ani. În ultimii ani s-au investit bani pentru construcția aici a unui havuz, a unui teren de joacă pentru copii, dar și pentru reparația unei fîntîni.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *