Un iarmaroc al copiilor din Nisporeni, inspirat de la Ungheni

Imagine simbol: www.europalibera.org

Imagine simbol: www.europalibera.org
Imagine simbol: www.europalibera.org

Pe 22 octombrie, la grădinița ”Povestea” din Nisporeni a ”plouat” cu fructe, legume și tot felul de dulciuri. Nimeni, în acea zi, nu a putut trece pe alături, fără să fie ispitit de aromele gastronomice și buna dispoziție ce domneau aici. Și asta, datorită unui iarmaroc al toamnei, desfășurat la grădiniță în premieră, la inițiativa directoarei Tatiana Cociu.
”Trebuie să recunosc că ideea mi-a venit după ce am citit în ziarul ”Expresul” articole despre activități similare, desfășurate la unele grădinițe din Ungheni”, a mărturisit Tatiana Cociu, menționînd că a decis să pună în practică și la Nisporeni experiența colegelor unghenene.
Și nu a dat greș. Potrivit dînsei, a fost un succes peste așteptările educatorilor, dar mai ales ale copiilor. Cu toții au rămas entuziasmați de tot ce a avut loc la acel iarmaroc.
”A fost o activitate inedită, care a întărit parteneriatul educațional stabilit între grădiniță, părinți, comunitate și chiar autorități”, a spus directoarea, subliniind că, grație acestui iarmaroc, lucrările și talentul copiilor au trecut de poarta grădiniței, fiind admirate și gustate de multă lume din afara instituției. În plus, străduințele micuților au fost răsplătite și cu bani, adunați în pușculița fiecărei grupe. ”Nu am calculat suma totală, dar pot spune că unele grupe au adunat chiar și pînă la o mie de lei”, a precizat Tatiana Cociu.
În acea zi, nimeni dintre vizitatori, printre care s-au aflat și oficialități locale, nu a plecat acasă cu mîna goală. Fiecare a făcut cel puțin o cumpărătură, contribuind astfel la înmulțirea bănuților în pușculițele micilor ”vînzători”.
Banii vor fi cheltuiți pentru amenajarea spațiilor de joacă din grădiniță, a specificat directoarea,   după care a adăugat că asemenea iarmaroace vor mai fi organizate cu certitudine.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *